NVIDIA DGX SATURNV: Ο πιο αποδοτικός υπερυπολογιστής στο κόσμο!

Παράλληλα το σύστημα της NVIDIA που χρησιμοποιεί Tesla P100 graphics accelerators είναι ανάμεσα στους 28 ταχύτερους της λίστας Top500!

Ο υπερυπολογιστής SATURNV της NVIDIA εφοδιάζεται με τις νέες Tesla P100 GPUs και προσφέρει σύμφωνα με μετρήσεις 9.46 gigaflops ανά watt, το οποίο μεταφράζεται σε 42% καλύτερο αποτέλεσμα από τα 6.67 gigaflops ανά watt του δεύτερου πιο αποδοτικού συστήματος της λίστας του Ιουνίου! Σημαντικό ρόλο στα παραπάνω παίζουν και οι νέες κάρτες γραφικών Tesla P100 Pascal αρχιτεκτονικής οι οποίες μπορούν πρακτικά να σηκώσουν κάθε εργασία ή να βοηθήσουν σημαντικά στον ερευνητικό τομέα. 

Η NVIDIA συγκρίνει τον συγκεκριμένο υπερυπολογιστή και με το Camphore 2 που τροφοδοτείται από Xeon Phi Knights Landing συνεπεξεργαστές, λέγοντας πως είναι κατά 2.3 φορές πιο αποδοτικός. Φυσικά όταν μια εταιρία αναφέρεται στην αποδοτικότητα, συνήθως αφήνει απ' έξω τον τομέα των επιδόσεων, κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει εδώ μιας και ο SATURNV βρίσκεται στην 28η θέση των 500 καλύτερων υπερυπολογιστών στον κόσμο! 

Σημειώνεται ότι ο SATURNV τρέχει χάρη σε 124 DGX-1, τους οποίους είχαμε ξανασυναντήσει στην παρουσίαση της αρχιτεκτονικής Pascal.

 

233.jpg

 

Πηγή.

nvidia, pascal, tesla p100, SATURNV , Top500, DGX-1