Οι κατασκευαστές ελπίζουν σε άνοδο της αγοράς PC με τους Zen/Kaby Lake

Η στασιμότητα δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές επεξεργαστών, όσο και οι τελικοί χρήστες οι οποίοι θέλουν όλο και περισσότερα, πιο γρήγορα.

Η AMD και η Intel ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις/πλατφόρμες στις αρχές του επόμενου έτους, ονόματι Zen και Kaby Lake αντίστοιχα. Η περίπτωση της AMD έχει μέχρι στιγμής κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινότητας και σχεδόν όλοι περιμένουν τη νέα γενιά επεξεργαστών που θα τοποθετηθούν στη πλατφόρμα AM4. Η Intel από την άλλη βρίσκεται στη φάση της βελτιστοποίησης της αρχιτεκτονικής Skylake και της κλίμακας των 14nm στην οποία κατασκευάζονται οι επεξεργαστές της τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια.

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρουν οι δύο πλατφόρμες ενδέχεται να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον της αγοράς σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ελπίζοντας πως αυτό θα βελτιώσει τις πωλήσεις σε μια ήδη κορεσμένη αγορά. Τέλος, οι πρώτες αποκαλύψεις θα γίνουν από τις δύο εταιρίες στις αρχές του έτους και κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2017 στο Las Vegas.

 

Δείγμα server μητρικής με AMD Zen επεξεργαστές υψηλών επιδόσεων. TBA στις αρχές του 2017.

 


Πηγή.

amd, kaby lake, zen, ces 2017

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...