Τα έξυπνα γυαλιά των Oakley & Intel διαθέσιμα στην αγορά!

Η συνεργασία των δύο εταιριών αποφέρει καρπούς και τα Radar Pace γίνονται επίσημα διαθέσιμα μεταξύ άλλων και από τα Oakley Stores.

Τι το ενδιαφέρον όμως μπορεί να έχει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που αυτοχαρακτηρίζονται 'smart'; Τα Radar Pace ενσωματώνουν αποσπώμενα ακουστικά τα οποία πιάνουν επάνω στον σκελετό των γυαλιών ενώ επίσης διαθέτουν αναγνώριση φωνής με πλήρη συμβατότητα των ψηφιακών βοηθών Siri και Google Voice. Έτσι ο χρήστης μπορεί απλά να πει "OK Radar" και να ζητήσει κάποια πληροφορία. 

Την ίδια στιγμή, αισθητήρες όπως accelerometer, γυροσκόπιο, βαρόμετρο και μετρητής υγρασίας βρίσκονται προεγκατεστημένα στα γυαλιά και όλα επεξεργάζονται από το SoC της Intel που λέγεται πως είναι το μικροσκοπικό Curie. Το wearable gadget δε προβάλλει AR οθόνη στα μάτια του χρήστη όπως έκανε το Google Glass και έτσι ίσως έχει διαφορετική απήχηση στους τελικούς χρήστες, σε αντίθεση με το Glass. 

Ο Scott Smith, vice president of strategic partnerships στη Luxottica (θυγατρική της Oakley) δήλωσε πως η αγορά των συγκεκριμένων wearables είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο standard που αξίζει να ακολουθηθεί. Εκτός από τις "έξυπνες" λειτουργίες που διαθέτουν, τα γυαλιά έχουν εναλλάξιμους φακούς. Τέλος, η διαθεσιμότητα έχει ήδη ξεκινήσει και η προτεινόμενη τιμή τους ανέρχεται στα $449.

 

 

 

 

Πηγή.

Radar Pace, Siri , Google Voice, Oakley Stores

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...