Firmware του PS4 Pro απενεργοποιεί το 4K στη HDMI 1.4!

Η Sony φαίνεται πως δεν ακούει τη κοινότητα και μέσω του πιο πρόσφατου firmware patch της απενεργοποιεί την ανάλυση 4Κ μέσω της HDMI 1.4 η οποία χρησιμοποιείται σε παλιότερες 4K τηλεοράσεις. 

Μέχρι σήμερα, η αγοράς μιας τηλεόρασης με HDMI 2.0 δεν ήταν απαραίτητη για αναπαραγωγή σε ανάλυση 4K και ρυθμό ανανέωσης 60Hz μιας και ήδη από το firmware 3.70 του PlayStation 4 υπήρχε το YUV240 mode που επί της ουσίας μείωνε τη πληροφορία των χρωμάτων. Η εν λόγω τεχνική μπορεί ορθώς να φαντάζεστε πως μειώνει το bandwidth της σύνδεσης σε μια HDMI 1.4 τηλεόραση υποστηρίζοντας τη δυνατότητα απεικόνισης στα 60Hz και στη παραπάνω ανάλυση χωρίς bottleneck του σήματος. 

Η Sony δεν είναι ιδιαίτερη fan της τεχνικής και αποφάσισε μέσω ενός νέου firmware να την αφαιρέσει από τη κονσόλα αφήνοντας αρκετούς gamers στο... σκοτάδι, so to speak! Τα forums ανά τον κόσμο έχουν γεμίσει σύμφωνα με τη πηγή από πολλά comments επί του θέματος και όπως όλα δείχνουν, ίσως δούμε νέο update να έρχεται από τη Sony για να αντιμετωπίσει το θέμα. PCMR over and out.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

sony, ps4 pro, hdmi, firmware, pcmr, issues

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...