Το Hardware του Switch αποκάλυψε σήμερα η Nintendo!

Πάρει καιρός από τη στιγμή που η Nintendo αποκάλυψε τη κονσόλα της που ακούει στο όνομα Switch και η εταιρία έκτοτε κρατούσε τα χαρτιά της ερμητικά κλειστά σχετικά με τα πλήρη specs του.

Αν και το βασικό hardware της κονσόλας είχε δημοσιοποιηθεί, δε γνωρίζαμε πολλά από τα specs του και έτσι σήμερα το πρωί στο Τόκιο, η Nintendo πραγματοποίησε μια παρουσίαση ειδικά για τη νέα κονσόλα. Το βασικότερο, είναι πως στο εσωτερικό θα βρίσκουμε ένα SoC της NVIDIA όμως και πάλι, η εταιρία δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, κάτι που το συνηθίζει. Η εταιρία στοχεύει σε κυκλοφορία στις 3 Μαρτίου με προτεινόμενη τιμή $299 και έτσι τίθεται αντιμέτωπο με τις γνωστές μεγάλες κονσόλες της αγοράς.

Η κονσόλα θα αποτελεί ένα υβρίδιο φορητής και σταθερής κονσόλας κάτι που καθιστά το hardware του πιο σύνθετο από τα συνηθισμένα. Το κύριο τμήμα της κονσόλας αποτελείται από μια tablet-οειδή συσκευή με οθόνη 6.2 ιντσών ανάλυσης 1280x720p χωρίς για την ώρα να λέγονται περισσότερα για τον τύπο του πάνελ. Η κονσόλα θα φέρει 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης με microSDXC κάρτες μνήμης ενώ θα υπάρχει και ένα game card slot για φυσικά αντίτυπα παιχνιδιών που κυκλοφορήσουν. Με βάση αυτά τα specs, η μέγιστη αυτονομία που στοχεύει η Nintendo ανέρχεται από τις 2.5 μέχρι και τις 6.5 ώρες, ανάλογα τον τίτλο με μια φόρτιση. Το Zelda για παράδειγμα που αποτελεί έναν από τους τίτλους κατατεθέν της κονσόλας, λέγεται ότι θα μπορεί να τρέξει μέχρι και 3 ώρες. Το Switch θα εφοδιάζεται επίσης με μια USB Type-C υποδοχή για τη φόρτιση οπότε λογικά δε θα έχει πρόβλημα να συνεργαστεί και με powerbanks, όμως φημολογείται ότι θα πρέπει να είναι σχετικά μεγάλο σε χωρητικότητα. 

Αυτά όσον αφορά τον βασικό κορμό, περνάμε στα χειριστήρια που η Nintendo ονομάζει, τα Joy-Cons. Δύο αναλογικοί μοχλοί συν σκανδάλες και βασικά πλήκτρα μαζί με το κλασικό D-Pad ολοκληρώνουν το πακέτο των χειριστηρίων που θα δούμε στο Switch. Με τις ειδικές ράγες θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσής τους επάνω στη κονσόλα για χρήση on the go! Διαφορετικά θα μπορεί να συνδέεται επάνω στο dock, όταν βρισκόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού. Στη παρουσίαση game developers όπως η EA θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της στο οικοσύστημα της Nintendo με παιχνίδια όπως το FIFA. Η κυκλοφορία του στην αγορά θα πραγματοποιηθεί τη τελευταία ημέρα του Game Developers Conference.

 

 

 

 


Πηγή.

hardware, Nintendo , Nintendo Switch, unveil, tokyo

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...