Πτώση στις πωλήσεις μητρικών αναμένεται εντός του 2017

Οι μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως ASUS και GIGABYTE αναμένεται να χάσουν μικρότερο μερίδιο πωλήσεων, και το μεγαλύτερο βάρος θα χρειαστεί να κουβαλήσουν οι μικρότερες εταιρικές του χώρου.

Όπως δήλωσαν πηγές στο DigiTimes, οι ASUS και GIGABYTE θα δουν τις πωλήσεις μητρικών τους να πέφτουν έως και 5% εντός του 2017 λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει στην αγορά των PC, ενώ όταν εστιάζουμε στους μικρότερους κατασκευαστές, το ποσοστό μπορεί να φτάσει και το 10% επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι δύο μεγάλοι του χώρου θα διατηρήσουν το έδαφος καθώς θα συνεχίζουν να εστιάζουν στις περισσότερο gaming friendly μητρικές καθώς και στη mainstream και high end αγορά. Μέσα στο 2016 κατάφεραν να διατηρήσουν τους αριθμούς του 2015 παρά τη πτωτική τάση της αγοράς του DIY PC. 

Το πρώτο τρίμηνο όμως οι πωλήσεις θα ανθίσουν, ή τουλάχιστον αυτό περιμένουν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, μια με την έλευση των πρώτη 200 Series μητρικών της Intel και την οικογένεια 7ης γενιάς Core, και κατά δεύτερο με την είσοδο των RyZen επεξεργαστών της AMD στο νέο X370 chipset. Στην αγορά της Κίνας, σημειώνεται πως μεγάλος παίκτης είναι και η Colorful η οποία κατάφερε να ξεπεράσει και την MSI κατά περίπου 400 χιλιάδες μονάδες, ενώ αποτελεί και δυνατό παίκτη στην αγορά καρτών γραφικών. 

 

 

 

 

 

Πηγή.

gigabyte, ASUS , economy, sales, motherboards

vroom

Members
2017-01-05T07:39:21Z

Αναμενόμενο, μια intel που το μονο που έχει να δείξει ειναι το optane, που ακόμα δεν το έχουμε δει και ειναι μονο στα χαρτιά σουπερ ντουπερ, και μια AMD που επίσης δεν εχει κατι χειροπιαστό, α, και αυτοί ειναι ακόμα στα χαρτιά και τα διάφορα demo, οπότε ποιος ο λόγος να αναβάθμισή κάποιος που εχει 4χχχΚ και πάνω;

Λογικό και αναμενόμενο να υπαρχή πτώση, και προσωπικά ακόμα δεν είδα κάποια μητρική που να μου άρεσε και να εχει και Thunderbolt 3.

stavros

Members
2017-01-05T09:35:17Z

Υποψήφιοι πελάτες είναι που θέλουν να πηδήξουν από 4Τ σε 8Τ και οι enthusiastic users. Άντε να δούμε μήπως έχουμε και πτώση στις τιμές. 

venisk

Members
2017-01-05T12:15:17Z
Quote

 Άντε να δούμε μήπως έχουμε και πτώση στις τιμές. 

Δεν παίζει αυτό......

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...