Χαμηλές αναμένονται οι πωλήσεις των smartphones το 2018

Μετά τις χαμηλές πωλήσεις των μεγάλων flagships, η αγορά των smartphones αναμένεται στάσιμη και με πτωτική τάση για φέτος, κάτι που ενδέχεται να ισορροπήσει και άλλες αγορές.

Πιο ειδικά οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S8, Note 8 καθώς και του Apple iPhone X ήταν χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες κάτι που δείχνει πως η αγορά είναι αδύναμη όσον αφορά τη ζήτηση, σύμφωνα με πηγές.

Κατασκευαστές όπως η TSMC που συνεργάζεται με την Apple για τους επεξεργαστές των συσκευών της αναφέρουν αύξηση φέτος που ίσως να μη ξεπεράσει το 3%, μια μικρή άνοδος ανοίγοντας την αγορά. Για παράδειγμα η Samsung ενδέχεται να ξεκινήσει να διαθέτει Exynos επεξεργαστές και σε άλλους κατασκευαστές ενώ η MediaTek θα εστιάσει στη σχεδίαση νέων chipset για φορητές συσκευές. Μάλιστα η MediaTek μπαίνει δυναμικά και στον χώρο του IoT αλλά και της αυτοκίνησης με σχετικά chips κάτι που θα της προσφέρει έξτρα έσοδα.

Αν και οι προβλέψεις αναφέρονται μόνο στην αγορά των smartphones, η πιθανότητα να δούμε λιγότερα SKUs από τους κατασκευαστές είναι μεγάλη, οπότε μετριάζοντας τις ποσότητες hardware ίσως βοηθήσει - άθελά της - και σε άλλες αγορές όπως των DRAM, κάτι που η Samsung αναφέρθηκε στα τέλη του 2017 λέγοντας πως οι τιμές θα σταθεροποιηθούν βλέποντας και μικρή μείωση, πράγμα ενθαρρυντικό για το PC hardware.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, apple, dram, smartphones, flagships

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...