Malware μετατρέπει Ακουστικά σε Μικρόφωνο!

Βγαλμένο από σενάριο ταινίας, αυτό το malware δείχνει πως ένας επίδοξος hacker μπορεί να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε για να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα!

Η επίδειξη έγινε από το πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ στο οποίο ερευνητές απέδειξαν πως με ένα ζευγάρι ακουστικά και "λίγο κώδικα" ένας hacker μπορεί να "φτιάξει" ένα μικρόφωνο. Η ευπάθεια εντοπίζεται στις κάρτες ήχου της Realtek, που έχουν αρκετοί στα συστήματά τους και είναι ένα κύκλωμα που βλέπουμε σε σχεδόν κάθε μητρική της αγοράς, από τα κατώτερα έως και τα υψηλά στρώματα, και πιο ειδικά στη δυνατότητα αναδρομολόγησης των jacks. 

Έτσι ο hacker μπορεί να ρυθμίσει το jack που βρίσκονται συνδεδεμένα τα ακουστικά να λαμβάνει τα ηχητικά κύματα στον αέρα και να τα μετατρέπει (μέσω των ακουστικών) σε τάση και κατ' επέκταση σε ήχο που μπορεί εύκολα να υποκλέψει μέσω του malware που έχει προεγκαταστήσει στο μηχάνημα. Στο βίντεο το αυτοσχέδιο μικρόφωνο μπορεί να ακούσει μέχρι και από 6 μέτρα απόσταση, ενώ στη πορεία το σύστημα συμπιέζει ελαφρώς τον ήχο και τον στέλνει μέσω διαδικτύου. Το βίντεο παρακάτω παρουσιάζει τη διαδικασία. 

 

 Video (Popup) 

 

 

Πηγή.

hacker, Malware , headphones, microphone

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...