Η Microsoft μοιράζεται τα δεδομένα τηλεμετρίας με τρίτους!

Νέα έρευνα δείχνει πως η Microsoft διαθέτει τα δεδομένα τηλεμετρίας των Windows 10 με τη FireEye, μια εταιρία ασφαλείας.

Η FireEye έχει όμως αρκετά κακή φήμη στον χώρο του διαδικτύου καθώς έχει ουκ ολίγες φορές επέμβει με διάφορες μεθόδους για την αποτροπή δημοσίευσης συγκεκριμένων στοιχείων. Αυτή λοιπόν η εταιρία φαίνεται πως έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Microsoft για τη διάθεση των δεδομένων που λαμβάνονται από τη τηλεμετρία εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών ανά τον κόσμο που τρέχουν Windows 10!

Αναφορές δείχνουν πως το πρόγραμμα που ευθύνεται είναι το Windows Defender Advanced Threat Protection για συσκευές με Windows 10. Η απλή έκδοση του Windows Defender είναι εξ' αρχής ενεργοποιημένη σε κάθε σύστημα με το παραπάνω λειτουργικό σύστημα και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τα πολύτιμα δεδομένα (σίγουρα όχι ευαίσθητες πληροφορίες όμως το "εύρος" δεν είναι γνωστό) που ίσως να υπάρχουν στη τηλεμετρία να βρεθούν σε χέρια τρίτων. Το πρόγραμμα που αναφερόμαστε είναι το iSIGHT Intelligence software για το οποίο η FireEye είχε μιλήσει σε σχετικό press release στις αρχές του μήνα.

 

 

 

 

Πηγή.

windows 10, fireeye, Windows Defender

Trabakoulas

Members
2016-11-24T21:08:06Z

Το έχω από την αρχή απενεργοποιημένο το windows defender με το spy tool.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...