Η Google επισημαίνει τη στενή σχέση της με τη Nokia

Τώρα που η Φιλανδική εταιρία θα επιστρέψει στον χώρο των smartphones και των tablets - και επίσημα - η Google έσπευσε να δηλώσει πως θα βρίσκεται αρκετά κοντά στην ανάπτυξη των συσκευών.

Η HMD Global Oy (κατέχει τα δικαιώματα του brandname Nokia) ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την επιστροφή της Nokia στον χώρο των Android smartphones & tablets και η άδεια αυτή έχει διάρκεια 10 χρόνια σύμφωνα με τις πηγές ενώ αναφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Google προχώρησε αμέσως σε δηλώσεις σχετικά με την επιστροφή της Nokia λέγοντας πως θα εργάζεται στενά με την εταιρία στην ανάπτυξη των συσκευών και δη του λογισμικού. 

Αυτό ενδέχεται να σημαίνει πως τα εν λόγω handsets θα εφοδιάζονται με μια πιο "καθαρή" έκδοση του Android, πιο κοντά στην AOSP έκδοση που λανσάρει στους developers καθώς και σε άλλους OEMs κάτι που εάν ισχύει, θα έχει αντίκτυπο και στις ενσωματωμένες εφαρμογές ή κοινώς bloatware που συνοδεύει αρκετές συσκευές της αγοράς. Μάλιστα οι λέξεις που συνοδεύουν την ανακοίνωση είναι "απλότητα" και "ευκολία χρήσης" κάτι που επιβεβαιώνει μερικών τα παραπάνω. Η συγκεκριμένη αγορά των smartphones δεν αναμένεται αρκετά εύκολη με εταιρίες όπως οι Samsung και Apple να μονοπωλούν το ενδιαφέρον με ορισμένες κυκλοφορίες τους όμως με τις σωστές κινήσεις η Nokia ενδέχεται να αδράξει σημαντικό ποσοστό της πίτας. 

 

 

 

 

 

Πηγή.

android, tablets, hmd global

Yoshi

Members
2016-12-05T13:51:02Z

Nokia και vanilla Android

ενα επος ξεκινα

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...