Βόλτα στα σωθικά του Sony Playstation 4 Pro!

Το γνωστό iFixit πραγματοποιεί ένα teardown και μας δείχνει τα κύρια συστατικά της νέας κονσόλας της Sony.

Το PlayStation 4 Pro κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά πριν από λίγες ημέρες και ήδη βρίσκεται στα σπίτια πολλών gamers! Η κονσόλα που ενσωματώνει νέα GPU με τον πυρήνα Polaris 10, με 2304 πυρήνες όπως και στη περίπτωση της RX 480 έρχεται για να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τη non-Pro έκδοση σε ένα "πακέτο" με ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αν και για τα πλήρη specs έχουμε αναφερθεί εδώ, σήμερα έχουμε ένα από τα πρώτα teardowns της κονσόλας από το iFixit.

Το iFixit αποκαλύπτει τη μητρική της κονσόλας μαζί με το υπόλοιπο hardware που θυμίζει αρκετά την μέχρι σήμερα απλή έκδοση. Ο δίσκος που δίνεται μαζί έχει μέγεθος 1TB ενώ το AMD SoC που στέκεται στη γωνία σχεδόν του PCB περιβάλλεται από 8GB GDDR5 μνήμη, από τη πίσω όμως πλευρά της πλακέτας. Ο δίσκος είναι αναβαθμίσιμος.

Το iFixit δίνει το σκορ των 8 βαθμών στη κονσόλα μιας και όπως ανέφερε η Sony δεν χρησιμοποιεί κόλλα στα components κάνοντας έτσι το disassembly εύκολη υπόθεση. Τα σχετικά αυτοκόλλητα warranty void όμως θα αποτρέψουν αρκετούς από το άνοιγμα της κονσόλας για τον καθαρισμό ή την επισκευή της. 

 

 

Πηγή.

rx 480, sony, playstation 4, iFixit , playstation 4 pro, teardown

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...