Η Apple απαντά στους χαρακτηρισμούς για το MacBook Pro

Η κοινότητα δεν έχει πάρει με το καλύτερο μάτι την έλευση του νέου MacBook Pro της Apple γι' αυτό και η εταιρία έρχεται με μια δικαιολογία.

Ο φορητός υπολογιστής της Apple που φέρει το "Pro" στην ονομασία του πάσχει σύμφωνα με αναφορές, καθημερινών χρηστών αλλά και διάφορα reviews που ήδη έχουν δημοσιευθεί, από το γεγονός της περιορισμένης μνήμης που δε ξεπερνά τα 16GB, κάτι που περιορίζει εμφανώς τις δυνατότητες του συστήματος σε συνθήκες υψηλού φόρτου εργασίας με τη χρήση βαριών εφαρμογών.  

Ο Phil Schiller της Apple βγήκε να δικαιολογήσει τη κίνηση της εταιρίας λέγοντας πως για να αυξηθεί η υποστηριζόμενη μνήμη απαιτείται η χρήση άλλου τύπου DDR ενώ για να γίνει αυτό θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές και στη μητρική πλακέτα (ή logic board εάν προτιμάτε τη γλώσσα της Apple). Αυτές οι αλλαγές (θεωρητικά μεγαλύτερη πλακέτα) θα μείωναν το μέγεθος άλλων components όπως τη μπαταρία κάτι που θα είχε επίπτωση και στην αυτονομία του MacBook Pro. Οι μνήμες που χρησιμοποιεί τώρα το σύστημα της Apple είναι τύπου LPDDR3 που οι Skylake επεξεργαστές της Intel υποστηρίζουν. 

Εκτός από τα παραπάνω... "παράπονα" που έχουν αναφερθεί δε λείπει και το ίσως σημαντικότερο, η απουσία απλών USB 3 θυρών μιας και υπάρχουν μόλις δύο USB Type-C που υποστηρίζουν ταυτόχρονα το Thunderbolt 3. 

 

 

 

 

Πηγή.

apple, memory, ram, macbook pro, 16gb, lpddr3

kabatzas2

Members
2016-11-22T15:44:13Z

Απλά απογοήτευση... Η αγορά του Macbook pro είναι για να κάνεις τη δουλειά  σου και εκτός γραφείου σε οποιοδήποτε μέρος...Αν είναι να κουβαλας αντάπτορες, που είναι η "πρωτοπορία" της apple...??? Σου κάνει δυσκολη τη ζωή αντι να στη διευκολυνει όλο αυτο

venisk

Members
2016-11-22T15:46:42Z

Βιάστηκαν πάρα πολύ να αφήσουν τις απλές θύρες...ας βάζαν 2 usb type c εκεί που ήταν η thunderbolt..απλά πρέπει να είναι περίεργη αυτή η εταιρεία γκρρρρ....

kabatzas2

Members
2016-11-22T16:03:25Z

Τουλάχιστον όσοι προλαβαν το πρωτελευταιο macbook προβλέπω να το κρατάνε πολλα χρονια ή να το πουλάνε πιο ακριβα απότι στοιχίζει το καινούριο... (Εδω πλέον δεν δινουν ουτε το καλώδιο επέκτασης του τροφοδοτικού....)

sofos1990

Members
2016-11-22T16:19:37Z
33 minutes ago, venisk said:

Βιάστηκαν πάρα πολύ να αφήσουν τις απλές θύρες...ας βάζαν 2 usb type c εκεί που ήταν η thunderbolt..απλά πρέπει να είναι περίεργη αυτή η εταιρεία γκρρρρ....

Απλά πάνε να κάνουν ότι και με την δισκέτα. Όλοι τους έλεγαν ότι δεν είναι σοβαροί αλλά λειτούργησε γιατί άλλες εποχές τότε. Τώρα δεν βρίσκεις καν πολλά  typeC προϊόντα. Ποντίκια με typeC ελάχιστα και άγνωστα υπάρχουν, USB thumb drives πάλι το ίδιο και ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια έχει γεμίσει με κανονικά USB και δεν αλλάζεις 5-6 sticks για να πάρεις typeC, οθόνες με typeC 2-3 μου έρχονται στο μυαλό, εξωτερικοί δίσκοι με typeC πιο πολλοί αλλά πάλι όταν έχεις αρχεία σε άλλους δεν αλλάζεις εύκολα. Από την δισκέτα στο USB υπήρχαν ουσιώδης λόγοι αλλαγής τώρα μιλάμε απλά για μια άλλη θύρα με ένα καλύτερο performance που μεταξύ μας κανείς δεν το κοιτάει. Δεν έχω ακούσει κάποιον να πήρε typeC στικάκι γιατί απλά είναι πιο γρήγορο από ένα USB 3.0.

FeelsBadMan

Members
2016-11-23T10:00:57Z

Στο μονό που είναι pro είναι η ποιότητα κατασκευής.Όλα τα υπόλοιπα απλά περιορίζουν οποιονδήποτε θέλει να λέγετε "επαγγελματιας" γιατί δεν έχω δει φωτογράφο ή video editor να μην χρειάζεται κάρτα sd ή κάποιο συμβατικό usb port.Απλά χαράμισαν ένα κατά τ αλλά όμορφο προϊόν.

venisk

Members
2016-11-23T12:31:35Z

Εντάξει δεν το χουν χαραμίσει μόνο και μόνο από τις θύρες, γιατί από την στιγμή που βάλεις τα δεδομένα σου μέσα είναι σαν να έχεις σταθερό υπολογιστή μαζί σου...απλά για να έχεις ένα καλό macbook με χώρο θες 3.5k...

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...