Η Apple απαντά στους χαρακτηρισμούς για το MacBook Pro

Η κοινότητα δεν έχει πάρει με το καλύτερο μάτι την έλευση του νέου MacBook Pro της Apple γι' αυτό και η εταιρία έρχεται με μια δικαιολογία.

Ο φορητός υπολογιστής της Apple που φέρει το "Pro" στην ονομασία του πάσχει σύμφωνα με αναφορές, καθημερινών χρηστών αλλά και διάφορα reviews που ήδη έχουν δημοσιευθεί, από το γεγονός της περιορισμένης μνήμης που δε ξεπερνά τα 16GB, κάτι που περιορίζει εμφανώς τις δυνατότητες του συστήματος σε συνθήκες υψηλού φόρτου εργασίας με τη χρήση βαριών εφαρμογών.  

Ο Phil Schiller της Apple βγήκε να δικαιολογήσει τη κίνηση της εταιρίας λέγοντας πως για να αυξηθεί η υποστηριζόμενη μνήμη απαιτείται η χρήση άλλου τύπου DDR ενώ για να γίνει αυτό θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές και στη μητρική πλακέτα (ή logic board εάν προτιμάτε τη γλώσσα της Apple). Αυτές οι αλλαγές (θεωρητικά μεγαλύτερη πλακέτα) θα μείωναν το μέγεθος άλλων components όπως τη μπαταρία κάτι που θα είχε επίπτωση και στην αυτονομία του MacBook Pro. Οι μνήμες που χρησιμοποιεί τώρα το σύστημα της Apple είναι τύπου LPDDR3 που οι Skylake επεξεργαστές της Intel υποστηρίζουν. 

Εκτός από τα παραπάνω... "παράπονα" που έχουν αναφερθεί δε λείπει και το ίσως σημαντικότερο, η απουσία απλών USB 3 θυρών μιας και υπάρχουν μόλις δύο USB Type-C που υποστηρίζουν ταυτόχρονα το Thunderbolt 3. 

 

 

 

 

Πηγή.

apple, memory, ram, macbook pro, 16gb, lpddr3

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...