MetallicGR

Η Sony εντυπωσιάζει με το νέο AMD Polaris based PlayStation 4 Pro

Recommended Posts

Δύο κονσόλες αποκάλυψε και επίσημα στο σχετικό event της η Sony οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Η εταιρία αποκάλυψε τόσο την Slim έκδοση του τωρινού PlayStation 4 όσο και αυτή με τις βελτιωμένες επιδόσεις που θα δώσει νέα πνοή στον χώρο των κονσολών ενώ όπως δήλωσε, δε θα υπάρξουν αποκλειστικά παιχνίδια για τη συγκεκριμένη και όλα τα τωρινά PS4 games θα είναι απολύτως συμβατά. Το PS4 Slim θα έρθει στην αγορά στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ το Pro όπως θα ονομάζεται η βελτιωμένη εκδοχή του θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο παγκοσμίως.

Αν και το Slim δεν έχει πολλά να δείξει, εκτός του προφανώς μικρότερου μεγέθους του, τα φώτα της δημοσιότητας τα κλέβει με βεβαιότητα το PlayStation 4 Pro. Η Sony σε συνεργασία με την AMD βελτιώνει το 8-πύρηνο SoC Jaguar αρχιτεκτονικής αυξάνοντας πρακτικά τους χρονισμούς του στα 2.1 GHz, ενώ πλέον στο ίδιο die βρίσκουμε και μια Polaris based κάρτα γραφικών με θεωρητικές επιδόσεις 4.2 TFLOPs, και με βάση τα χαρακτηριστικά φαίνεται πως κάτω από το καπό βρίσκεται η RX 480 με χρονισμούς 911MHz για τον πυρήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως και η μνήμη των 8GB GDDR5 θα είναι υψηλότερα χρονισμένη (με bandwidth 218 GB/s) ενώ δεν αναφέρεται εάν θα χρησιμοποιούν κάποιο νεότερο batch ακολουθώντας τις βελτιώσεις που είδαμε στις desktop GPUs τη τελευταία περίοδο.

HDR και 4K περιεχόμενο είναι από τα νέα features που εκπέμπει η νέα κονσόλα της Sony αν και όπως είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, θα γίνεται μέσω ενός προηγμένου upscaling αλγορίθμου που έχει αναπτύξει η Sony, ενώ πλέον όλα τα games θα τρέχουν στα 1080p και στα 60FPS. Παράλληλα θα μπορεί να αναπαραγάγει βίντεο 4K απρόσκοπτα ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως HDR support θα έρθει και στη τωρινή κονσόλα μέσω firmware update. Υπάρχοντα games θα αναβαθμιστούν για τον νέο τίτλο ούτως ώστεν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες και έτσι η αγορά νέων δεν απαιτείται. Στην Ευρώπη η διαθέσιμη τιμή του ανέρχεται στα ?399.

 

160907164132-ps4-upgrade-ps4-pro-780x439.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υποστηρίζει όμως 4Κ Netflix. Ποιος τα χ?ζει τα δισκάκια πλέον.

Τουλάχιστον υπήρξε μια κινητικότητα στις κονσόλες. Πλέον έχουμε μια η οποία έχει αρκετά καλές επιδόσεις (RX 480 inside), κάτι που πιστεύω θα βοηθήσει και τους PC τίτλους.

Λίγο τα κόλπα με το upscaling δεν με εντυπωσίασαν, πολύ post-processing και όχι real time render σε 4Κ.

Η τιμή πάντως είναι εντυπωσιακή. RIP mainstream gaming PC. Αν δεν κάνω λάθος, το PS4 δεν κόστιζε τόσο στην αρχή...

Από την παρουσίαση δώθηκε υπερ του δέοντος έμφαση στο HDR, για τις 5 συνολικά οθόνες που κυκλοφορούν σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now