Day Z: To απόλυτο mod του Arma II αναπτύσσεται σε StandAlone έκδοση

Το πιο δημοφιλή mod του Arma II είναι σίγουρα με διαφορά το DayZ. Δεδομένο της απήχησής του στους λάτρεις του Arma και όχι μόνο, οι δημιουργοί του παιχνιδιού αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και ανακοίνωσαν την StandAlone έκδοση του. Για όσους δεν γνωρίζουν, το DayΖ είναι ένα mod για την πλατφόρμα του ARMA II. Το ARMA είναι ένας εξομοιωτής πολεμικής μάχης της Bohemia Interactive. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο ρεαλισμός κινήσεων του παίκτη, αλλά και οι θόρυβοι που δημιουργούνται από αυτούς. Για παράδειγμα, οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν μία φορά παραπάνω να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους, καθώς ο ήχος του μπορεί να προσκαλέσει ανεπιθύμητους επισκέπτες. Γενικά, το ARMA έχει κατακτήσει ένα κομμάτι του gaming κοινού, σίγουρα μικρότερο από άλλα παιχνίδια μάχης (Battlefield, Cod), αλλά αρκετά δυνατό για να μπορέσει να επεκτείνει το sequel . Το πιο δημοφιλή mod του Arma II είναι σίγουρα με διαφορά το DayZ. Δεδομένο της απήχησής του στους λάτρεις του Arma και όχι μόνο, οι δημιουργοί του παιχνιδιού αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και ανακοίνωσαν την StandAlone έκδοση του. Για όσους δεν γνωρίζουν, το DayΖ είναι ένα mod για την πλατφόρμα του ARMA II. Το ARMA είναι ένας εξομοιωτής πολεμικής μάχης της Bohemia Interactive. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο ρεαλισμός κινήσεων του παίκτη, αλλά και οι θόρυβοι που δημιουργούνται από αυτούς. Για παράδειγμα, οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν μία φορά παραπάνω να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους, καθώς ο ήχος του μπορεί να προσκαλέσει ανεπιθύμητους επισκέπτες. Γενικά, το ARMA έχει κατακτήσει ένα κομμάτι του gaming κοινού, σίγουρα μικρότερο από άλλα παιχνίδια μάχης (Battlefield, Cod), αλλά αρκετά δυνατό για να μπορέσει να επεκτείνει το sequel .

Το DayZ λοιπόν, είναι ένα από τα πολλά mods, τα οποία έχουν αναπτυχθεί πάνω σε παιχνίδια. Η ιδέα απλή. Αφού το Arma II προσφέρει ένα open-world map, μία άψογη μηχανή εξομοίωσης μάχης και ένα άκρως ρεαλιστικό περιβάλλον, γιατί να μην δημιουργηθεί ένα survival mod με ζόμπι; Με δημιουργό τον Dean Hall το DayZ έκανε την εμφάνιση του στο κοινό και αγαπήθηκε τόσο από τους πιστούς οπαδούς της σειράς, όσο και από νέο κοινό που απλά αγόρασε το ARMA II, για να δοκιμάσει την Survival εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο mod. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν στο site του mod, το DayZ έχει φιλοξενήσει πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες, με την συνολική απόσταση περπατήματος στο map να ξεπερνά τα 3,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Αφού πλέον το DayZ έχει καταφέρει να αποκτήσει το αποκλειστικό του κοινό, προχωράει στο επόμενο στάδιο, να δημιουργηθεί μία standalone έκδοση του παιχνιδιού. Ο Dean Hall επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν και αναφέρει στο DayZ dev Tumblr: « Είναι αλήθεια πώς όντως γίνεται. Δημιουργείται η Standalone έκδοση του DayΖ από την Bohemia Interactive και εμένα ως Project Leader. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα ενός mod, που κάποιοι δεν το πίστευαν πριν τέσσερις μήνες.» Αφού έχουν περάσει δύο μήνες από την επιβεβαίωση αυτή, οι Developers είναι σε θέση να μας προσφέρουν ένα μικρό κομμάτι από την δουλεία τους. Παρακάτω θα δούμε κάποιες φωτογραφίες από το πολύ-αναμενόμενο παιχνίδι, γνωρίζοντας πάντα ότι το παιχνίδι είναι υπο-κατασκευή. Όπως δηλώνει η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού « το παιχνίδι είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αφού έχουν δημιουργηθεί μόνο τα βασικά στοιχεία στο περιβάλλον και στον φωτισμό. Στα Screenshots φαίνεται μία τυχαία πόλη και κάποιες φωτογραφίες από ένα από ένα σπίτι. Επίσης, τα γραφικά που απεικονίζονται είναι στα “Normal” settings (Medium Texture Resolution) .»

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι πως έχουν συμπληρωθεί μόλις δύο μήνες από την ανακοίνωση της standalone έκδοσης και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για κυκλοφορίες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα κυκλοφόρίσει μία alpha έκδοση του παιχνιδιού στα τέλη του χρόνου. Ελπίζουμε να αξίζει την αναμονή, καθώς το Gaming κοινό έχει μία ιδιαίτερη αγάπη προς τους ζωντανούς νεκρούς. Γι αυτό τον λόγο οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι υψηλές. Πιστεύουμε πως το DayZ δεν θα μας απογοήτευσει και θα έχει την ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να μας καθηλώσει.




Screenshots από το Standalone DayZ




Trailer από το DayZ mod του Arma II






Διαβάστε περισσότερα εδώ...