Modern Warfare 2: Ένας πίνακας προκαλεί τους μουσουλμάνους παίκτες

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά το Cod: Modern Warfare 2 είναι από τα αγαπημένα Fps Multiplayer παιχνίδια σε πολλούς gamer σ' όλο τον κόσμο.Ένας πίνακας όμως αναστάτωσε το μουσουλμανικό κοινό. Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά το Cod: Modern Warfare 2 είναι από τα αγαπημένα Fps Multiplayer παιχνίδια σε πολλούς gamer σ' όλο τον κόσμο.Ένας πίνακας όμως αναστάτωσε το μουσουλμανικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, στο multiplayer map Favela, υπάρχουν δύο πίνακες μέσα στο μπάνιο. Στο κάδρο του πίνακα, που έχει τοποθετηθεί πάνω από την τουαλέτα, αναγράφονται λόγια από το προφήτη Muhammad αναφερόμενος στο Allah. “Allah is beautiful and He loves beauty” είναι γραμμένο πάνω στο κάδρο και προέρχεται από την διδασκαλία του συγκεκριμένου προφήτη. Οι μουσουλμάνοι fans του παιχνιδιού παραπονέθηκαν στην Activision, καθώς η προβολή του ιερού κειμένου μέσα στην τουαλέτα, θεωρείται προσβολή γι' αυτούς και για την θρησκεία τους. Άξιο προσοχής είναι πως οι συγκεκριμένοι πίνακες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού μέσα στο χάρτη.


Έτσι η Activision έβγαλε το Favela Map εκτός μάχης μέχρι να αφαιρεθούν τα επίμαχα κείμενα. Με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ζητάμε συγνώμη για όσους θεωρούν την συγκεκριμένη εικόνα προσβλητική. Δυστυχώς, δεν είχαμε γνώση του συγκεκριμένου γεγονότος και δεν είχαμε σκοπό να προβάλουμε κανέναν. Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις εικόνες αυτές και όποιες άλλες μπορεί να προκαλέσουν κάτι αντίστοιχο.




Ακολουθεί ένα βίντεο ανεβασμένο από έναν μουσουλμάνο fan, οποίος αναφέρεται στους προσβλητικούς πίνακες του map.




Update 23/10

Το Favela Map επιστρέφει στο Call Of Duty: Modern Warfare 2. Οι κατάλληλες διορθώσεις έγιναν στο χάρτη, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρχαν από το μουσουλμανικό κοινό του παιχνιδιού. Το νέο update που έγινε στην Ps3 έκδοση του παιχνιδιού, έχει 17mb μέγεθος και περιέχει νέα "κάδρα" στους επίμαχους πίνακες. Το Update αναμένεται σύντομα και στις εκδόσεις για Pc και Xbox360.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τις διορθώσεις στους πίνακες.


Διορθώσεις στο Favela Map




Διαβάστε περισσότερα εδώ...