Syberia 3: Ταξιδέψτε ξανά στο φανταστικό κόσμο του Benoit Sokal

Ανάμεσα στους adventure τίτλους υπάρχουν πολλά games που ξεχώρισαν και κατέλαβαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των παιχτών. Games όπως το Broken Sword, το Space Quest, το Monkey Island, το Myst, το Syberia και πολλά ακόμα. Οι λάτρεις των κλασικών αυτών τίτλων, αλλά και όλοι οι fan των adventure games, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς μέσα στα ερχόμενα έτη, ένα από αυτά πρόκειται να αποκτήσει το δικό του ολοκαίνουριο sequel. Ανάμεσα στους adventure τίτλους υπάρχουν πολλά games που ξεχώρισαν και κατέλαβαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των παιχτών. Games όπως το Broken Sword, το Space Quest, το Monkey Island, το Myst, το Syberia και πολλά ακόμα. Οι λάτρεις των κλασικών αυτών τίτλων, αλλά και όλοι οι fan των adventure games, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς μέσα στα ερχόμενα έτη, ένα από αυτά πρόκειται να αποκτήσει το δικό του ολοκαίνουριο sequel.

Ο τυχερός τίτλος είναι το cult δημιούργημα του Benoit Sokal, Syberia. Για όσους δεν το θυμούνται, το original game κυκλοφόρησε το 2002 και το sequel ακολούθησε το 2004. Η υπόθεση ακολουθεί την δικηγόρο Kate Walker, η οποία φτάνει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γαλλίας για να ολοκληρώσει την εξαγορά μιας εταιρίας κατασκευής automatons. Καθώς όμως ανακαλύπτει ότι η ιδιοκτήτρια δεν βρίσκεται πια σε αυτόν τον κόσμο, ξεκινά η αναζήτηση του αδερφού της για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι μέσα από φανταστικές πόλεις της ανατολικής Ευρώπης και στη μυθική Syberia όπου τα μαμούθ δεν αποτελούν απλά απολιθώματα.

Η εταιρία publishing Anuman Interactive, μόλις πριν από μία μέρα ανακοίνωσε στη σελίδα της εταιρίας ανάπτυξης Microids στο Facebook ότι ο Benoit Sokal επιστρέφει και το Syberia 3 είναι πια πραγματικότητα. Βέβαια, δεν θα πρέπει να περιμένουμε το game να κυκλοφορήσει το 2012, καθώς ο B.Sokal θα παραδώσει το σενάριο το 2013 και το release date τοποθετείται το 2014-2015. Όπως και το δεύτερο μέρος έτσι και το τρίτο δεν θα περιορίζεται μόνο στα PC.


Syberia 3: Ταξιδέψτε ξανά στο φανταστικό κόσμο του Benoit Sokal