[Preview] Hitman Absolution: Ο απόλυτος πράκτορας

Οι μέρες πλησιάζουν και η αγωνία κορυφώνεται καθώς το release date πλησιάζει. Τοποθετούνται οι τελευταίες πινελιές, με τους developers να εξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στον κώδικά , οι γραφίστες να ελέγχουν μέχρι και την τελευταία σκιά στο παιχνίδι, ο ήχος είναι άψογος και τα κείμενα τέλεια. Τα Teaser, τα Trailers και τα Gameplay βίντεο έχουν δώσει μια πρώτη γεύση του τι μας περιμένει, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του πολυπόθητου game. Τα forum και οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά και η περιέργεια έχει βαρέσει κόκκινο καθώς όλοι προσπαθούν να πάρουν μερικές κρυφές ματιές, είτε μέσα από τα demos, είτε από τους beta testers. Συγκεντρώνοντας λοιπόν, ακόμα και την παραμικρή πληροφορία που καταφέραμε να εντοπίσουμε στο Internet σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο Preview του τι πρόκειται να δούμε στις οθόνες μας!
Ένας από τους πιο διαδεδομένους πληρωμένους δολοφόνους στο gaming κοινό, είναι ο πράκτορας 47. Ο ψυχρός,κουστουμαρισμένος, επαγγελματίας δολοφόνος, είναι εκπαιδευμένος να φέρνει εις πέρας κάθε αποστολή που θα του δοθεί. Ο μοναδικός του τρόπος να περνάει απαρατήρητος από το πλήθος και να ολοκληρώνει τα συμβόλαια θανάτου του χωρίς καμία υποψία προς αυτόν, είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν κάνει την σειρά Hitman να έχει πιστούς οπαδούς όλα αυτά τα χρόνια. Η σειρά Hitman έκανε την παρθενική εμφάνιση στις οθόνες μας το 2000 με το "Hitman: Codename 47". Την ανάπτυξη την σειράς την είχε αναλάβει η Eidos Interactive έως το τελευταίο τίτλο της σειράς το Hitman: Blood Money. Από το 2009, η Square Enix, πήρε τα ηνία αναπτύσσοντας τον νέο τίτλο του Franchise με το όνομα "Hitman Absolution".

Ο 47 ή Agent 47 όπως μπορείτε να το ακούσετε μέσα στο παιχνίδι είναι ένα πείραμα του Otto Ort Meyer, όπως αναφέρει το storyline του “Hitman Codename 47”. Ο επιστήμονας στην προσπάθεια του να διακριθεί στην επιστημονική κοινότητα, αρχίζει πειράματα με θέμα το «πείραγμα» των χρωμοσωμάτων και την κλωνοποίηση ανθρώπων. Μέσα στην δεκαετία του 60, δημιουργεί την σειρά 47 από την οποία μόνο ο γνωστός πράκτορας γνωρίζουμε ότι επέζησε. Από μικρή ηλικία εκπαιδεύεται στα όπλα, στις δολοφονίες και στον κρυφό τρόπο ολοκλήρωσης κάθε αποστολής. Μαθαίνοντας όμως την αλήθεια για τον λόγο δημιουργίας του και τα μυστικά σχέδια του Otto, ο 47 δραπετεύει από τα εργαστήρια και αρχίζει να ψάχνει δουλειά πάνω σε αυτό που είναι καλός, τις επαγγελματικές δολοφονίες. Έτσι, βρίσκει την Agency, μία εταιρείαπου προσφέρει συμβόλαια θανάτου και ο 47 προσλαμβάνεται ως Hitman. Κάπως, έτσι αρχίζουν οι περιπέτειες του κουστουμάτου ήρωά μας. Ο μόνος άνθρωπος που έρχεται σε επαφή από την Agency, είναι η Diana. Μια μυστήρια φωνή, η οποία τον ενημερώνει για το επόμενο συμβόλαιο που έχει στην διάθεση του. Στο Hitman: Blood Money, μπλέκεται και άλλη μία εταιρεία δολοφόνων, η Franchise. Στο τέλος του παιχνιδιού, η Diana τον βοηθάει να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο θάνατο, καθώς η Franchise τον ήθελε νεκρό. Το τέλος του Blood Money, άφησε με ανοιχτό το στόμα τους fans, καθώς ο Hitman γυρνάει από το αιώνιο λήθαργο και εκδικείται όλους αυτούς που τον ήθελαν νεκρό (Must Play!). Στο Absolution, ο Mr. 47 επιστρέφει στις Η.Π.Α. ψάχνοντας να βρει όλους αυτούς που τον πρόδωσαν. Έχοντας στις πλάτες του τον φόνο του πρώην διευθυντή του FBI, η αστυνομία των καταδιώκει και ο πράκτορας βρίσκεται σε ένα προσωπικό ταξίδι ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα. Με μοναδικό φίλο τα SilverBaller του (ATM Hardballer), o 47 θα σκοτώσει όποιον μπει ανάμεσα σε αυτόν και στο δρόμο προς την αλήθεια.
Το 16λεπτό Gameplay βίντεο που δόθηκε από την Square Enix, ήταν διαφωτιστικό όσον αφορά τα νέα features του παιχνιδιού. Το stealth στοιχείο επικρατεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με τον ήρωά μας να πηγαίνει από σκιά σε σκιά για να κρατήσει την ανωνυμία του. Το πρώτο kill; Πίσω από την πλάτη με στραγγαλισμό! Παράλληλα κάνει την παρουσία του το Instinct Mode. Το νέο αυτό mode, βοηθάει του παίκτες να ξεχωρίζουν του εχθρούς από του πολίτες και να παρακολουθούν την πορεία τους στο map. Επίσης, υπάρχει ένα νέο σύστημα στο HUD, το οποίο ενημερώνει τον παίκτη, άμα τον ανιχνεύει κάποιος από του εχθρούς. Μία μεγάλη διαφορά από τα προηγούμενα παιχνίδια είναι η αντικατάσταση του Save Game, με το Checkpoint. Κάποια από τα καινούργια features είναι η προσθήκη cinematic βίντεο κατά την διάρκεια τον αποστολών, το Point Shooting στο οποίο θα σχεδιάζεται ο τρόπος δολοφονίας πολλών στόχων πριν την εκτέλεση του, η χρήση σκιών για την αποφυγή ανίχνευσή του και ένα από τα πιο ωραία features όταν ο 47 «ξεγελάει» τους εχθρούς κάνοντας πως παραδίνεται, με σκοπό την χρήση ενός απ' αυτούς ως ανθρώπινη ασπίδα! Για τους πιο βετεράνος παίκτες της σειράς η Square Enix έχει ένα δωράκι. Ακούει στο όνομα Purist Mode και είναι ένα hardcore mode του παιχιδιού, το οποίο προσφέρεται από την πρώτη κίολας απόστολή. Αφαιρεί όλα τα βοηθητικά HUD, το Instinct Mode και περιορίζει σε έναν γεμιστήρα σφαιρών ανά map τον agent.
Το Hitman: Absolution είναι ο πέμπτος τίτλος που προσθέτεται στο franchise. Η IO Interactive κράτησε το κορμό του Game Engine που βασιζόντουσαν τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και δημιούργησε τον άκρως αναβαθμισμένο και νέας γενιάς Gracier 2. Το συγκεκριμένο Game Engine μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1200 χαρακτήρες στην οθόνη μας, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην πλοκή του παιχνιδιού κρατώντας τα 30 fps στις εκδόσεις των παιχνιδομηχανών. Η αναβαθμισμένη μηχανή γραφικών μπορεί να προσφέρει έντονη την αίσθηση του φωτός και των σκιών, άψογες λεπτομέρειες στα πρόσωπα, τόσο στον 47, όσο στους εχθρούς και ένα ρεαλιστικό περιβάλλον για να εμπνέει τον ψυχρό δολοφόνο να κάνει την «δουλειά» του...


Πότε το περιμένουμε; Στις 19 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο στο Steam προς download με τιμή 49,99?, ενώ στα μαγαζιά θα το βρείτε την επόμενη μέρα. Η προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει με το Steam να προσφέρει 10% έκπτωση στους αγοραστές. Το παιχνίδι θα μπορείτε να το απολαύσετε σε Pc, PlayStation 3 και Xbox360.

Hitman Absolution: Ο απόλυτος πράκτοραςHitman Absolution: Ο απόλυτος πράκτοραςHitman Absolution: Ο απόλυτος πράκτοραςHitman Absolution: Ο απόλυτος πράκτορας