The Forest - Cannibal Holocaust/The Descent

Αν και μέχρι τώρα η SKS Games δεν διαθέτει στο ιστορικό της του αμέτρητους τίτλους, αλλά μόνο ένα horror game για iPad, το ongoing project τους, με τίτλο The Forest δείχνει πόσα μπορεί να καταφέρει ακόμα. Η ομάδα αποτελούμενη από ειδικούς των special effect που έχουν στο ενεργητικό τους ταινίες όπως τις Tron Legacy και 300, δίνουν το στίγμα τους σε αυτό το κάπως διαφορετικό horror game, επηρεασμένο σύμφωνα με τους δημιουργούς από τις ταινίες Cannibal Holocaust και The Descent. Αν και μέχρι τώρα η SKS Games δεν διαθέτει στο ιστορικό της του αμέτρητους τίτλους, αλλά μόνο ένα horror game για iPad, το ongoing project τους, με τίτλο The Forest δείχνει πόσα μπορεί να καταφέρει ακόμα. Η ομάδα αποτελούμενη από ειδικούς των special effect που έχουν στο ενεργητικό τους ταινίες όπως τις Tron Legacy και 300, δίνουν το στίγμα τους σε αυτό το κάπως διαφορετικό horror game, επηρεασμένο σύμφωνα με τους δημιουργούς από τις ταινίες Cannibal Holocaust και The Descent.

Ο τίτλος πρόκειται για ένα open world first person survival horror game, και όπως δηλώνει το όνομά του βρισκόμαστε σε ένα δάσος, μετά από τη συντριβή του αεροπλάνου με το οποίο ταξιδεύαμε και στόχος μας φυσικά η επιβίωση. Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, θα πρέπει να μοχθήσουμε, να κόψουμε δέντρα, να κατασκευάσουμε το καταφύγιό μας, να κυνηγήσουμε για να εξασφαλίσουμε τροφή αλλά και να φυτέψουμε, να τοποθετήσουμε παγίδες και να έχουμε πάντα φωτιά να μας κρατάει ζεστούς. Βέβαια δεν θα ήταν horror game, αν δεν υπήρχε και κάποιος ανομολόγητος τρόμος, κάτι ανατριχιαστικό, σιχαμερό και απαίσιο. Το δάσος το οποίο προσωρινά δανειζόμαστε κατοικείται από μεταλλαγμένα κανίβαλα πλάσματα. Δεν θα είμαστε όμως ανήμποροι απέναντί τους, αλλά θα έχουμε επιλογή είτε να τα αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιώντας κάποιου είδους όπλα, είτε να ακολουθήσουμε μια πιο stealth προσέγγιση. Πέρα όμως από το σενάριο και το gameplay, το παιχνίδι θα διαθέτει υποστήριξη για το Oculus Rift, κάνοντας ακόμα πιο έντονη την εμπειρία μας.


Το The Forest, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ προς το παρόν βρίσκεται στο Steam Greenlight, περιμένοντας επιβεβαίωση.