Το PS4 Neo με AMD Polaris GPU 2304 πυρήνων

Άλλος ένας κατασκευαστής θέλει να επισπεύσει τον ερχομό της επόμενης γενιάς κονσολών και νέες φήμες για το PS4 έρχονται στην επιφάνεια. Άλλος ένας κατασκευαστής θέλει να επισπεύσει τον ερχομό της επόμενης γενιάς κονσολών και νέες φήμες για το PS4 έρχονται στην επιφάνεια.

Φήμες για την επόμενη κονσόλα της Sony έρχονται στην επιφάνεια και αυτή τη φορά έχουμε άλλη μια ονομασία που μπαίνει στη λίστα με τις πιθανές. Το GiantBomb αναφέρει το όνομα Neo το οποίο θα έχει εκτός από αναβαθμισμένο όνομα και βελτιωμένο hardware με την ύπαρξη κάποιας Polaris GPU της AMD με 2304 Stream Processors ικανούς να οδηγήσουν μέχρι και ανάλυση 4K. Η κάρτα θα κατασκευάζεται στα 14nm FinFET της GlobalFoundries κάτι που θα ωθήσει και τους χρονισμούς στα 911MHz από τα τωρινά 800MHz της δημοφιλούς κονσόλας.

Επιπρόσθετα, οι χρονισμοί των 8 Jaguar πυρήνων ενδέχεται να αυξηθούν στα 2.1GHz προσφέροντας αρκετά καλύτερες επιδόσεις συνδυαστικά με την ταχύτερη GPU. Η κονσόλα ίσως βελτιωθεί και εμφανισιακά ξεχωρίζοντας από την προηγούμενη υλοποίηση μιας και πλέον οι επιδόσεις της θα αγγίζουν περισσότερο (στον τομέα των γραφικών) μια R9 290.


Το PS4 Neo με AMD Polaris GPU 2304 πυρήνων