Το Wink Hub 2 θέλει να γίνει διαχειριστής του smart home σας!

Η εταιρία Wink παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του hub της με πολλά νέα χαρακτηριστικά για καλύτερη διαχείριση του smart home.

Ο λόγος για το Hub 2, ένα όνομα το οποίο δε χρειάστηκε αρκετή σκέψη από τους ειδικούς της Wink, που επιθυμεί να αλλάξει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το έξυπνο σπίτι μας. Η συσκευή δρα ως ο εγκέφαλος του σπιτιού έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίσει φώτα, κλειδαριές συνδέοντας παράλληλα συσκευές τρίτων κατασκευαστών σε ένα hub με κοινό interface κάνοντας έτσι τη διαχείριση αρκετά πιο εύκολη υπόθεση. 

Όσο υπάρχει ανάπτυξη στον τομέα του Internet of Things από πολλούς και διαφορετικούς κατασκευαστές και πολλά προϊόντα αυτοματισμού, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η "συνεννόηση" και η αποδοχή μερικών σταθερών ή standards και έτσι η συμβολή εταιριών όπως η Wink μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο μειώνοντας έτσι τους "πονοκεφάλους" του τελικού καταναλωτή. 

Το Hub 2 περιλαμβάνει επίσης Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης, Lutron Clear Connect, Wi-Fi με μπάντες στα 2.4 και 5GHz, Z-Wave και ZigBee wireless μαζί με ένα Thread capable radio το οποίο ίσως χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Εκτός από ασύρματη σύνδεση, υπάρχει και μια LAN με την οποία μπορούμε να συνδέσουμε το hub απευθείας στον δρομολογητή. Η αισθητική δε θα προβληματίσει αφού δύνανται να "κρυφτεί" ελαφρώς σε μια βιβλιοθήκη. Τέλος, η διαθεσιμότητά του έχει ήδη ξεκινήσει με τιμή $99.

 

 

 

 

 

Πηγή.

smart home, iot, internet of things, hub , wink, interface

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...