Η OculusVR μειώνει τις απαιτήσεις του Oculus Rift

Χάρη στη νέα τεχνολογία Asynchronous Timewarp πάνω στην οποία χτίζεται το Spacewarp, οι απαιτήσεις για ένα VR ready σύστημα μειώνονται.

Το Asynchronous Timewarp λειτουργεί ομαλοποιώντας τη κίνηση του κεφαλιού του χρήστη δημιουργώντας επιπλέον frames από άλλα γειτονικά που έχουν αρχικά δημιουργηθεί από την εκάστοτε VR εφαρμογή, το Asynchronous Spacewarp λειτουργεί με σκοπό να εξομαλύνει όλη τη κατάσταση, όπως τη κίνηση του Touch controller, της κάμερας και του χαρακτήρα προσφέροντας πιο ρεαλιστική εμπειρία στον τελικό χρήστη.

Μέχρι πρότινος, η OculusVR συνιστούσε τη χρήση μιας GTX 970 ή R9 290 για την ομαλή αναπαραγωγή VR περιεχομένου και ενός επεξεργαστή Intel Core i5-4590, όμως πλέον - και με τη τεχνολογία να βρίσκεται επίσημα σε όλους τους χρήστες - οι απαιτήσεις μειώνονται. Έτσι, όσον αφορά τη GPU, η OculusVR συνιστά τη χρήση μιας GTX 960 ή Radeon RX 470 και από πλευράς CPU έναν Intel Core i3-6100 ή AMD FX-4350. 

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από προτάσεις αγοράς έτοιμων συστημάτων από τη CyberPowerPC με κόστος που σε ξεπερνά τα $499.

 

 

 

 

Πηγή.

Oculus Rift, virtual reality, oculusvr, Asynchronous Timewarp, Asynchronous Spacewarp

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...