Άνθιση προβλέπεται στον τομέα των eSports

Οι βλέψεις της αγοράς αγγίζουν τα όρια άλλων δημοφιλών αθλημάτων όπως το μπάσκετ ενώ υπάρχει παρόμοιο ενδιαφέρον και στην Ευρώπη. 

Η συμβουλευτική εταιρία Activate εξέδωσε μια νέα αναφορά σχετικά με τον χώρο των eSports και την ανάπτυξη που προβλέπει μέχρι και το έτος 2020. Συγκεκριμένα, η αγορά αναμένεται να αξίζει μέχρι και 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το παραπάνω έτος, αριθμός που εμπίπτει κυρίως σε άλλα επαγγελματικά αθλήματα όπως το μπάσκετ. 

Η αγορά τη Β. Αμερικής αναμένεται να κάνει τζίρο περί τα $1.6 δις ενώ η περιοχή της Ασίας θα συμβάλλει με $1.7 δις δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψιν και την ανερχόμενη αγορά της Ευρώπης, η συγκεκριμένη περιοχή θα έχει έσοδα από τα eSports που θα φτάνουν τα $1.48 δις. Ήδη η θέαση αντίστοιχων αθλημάτων θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια, ενώ στις ΗΠΑ οι προβολές θα μετρώνται στα 3 δισεκατομμύρια ώρες ολόκληρη τη σεζόν που θα αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής θέασης αθλημάτων, και πάλι παίρνοντας ως δείγμα την αγορά των ΗΠΑ. 

Η συμβολή μεγάλων εταιριών του χώρου όπως οι: Amazon, Google, Facebook, Yahoo!, Microsoft, Disney, TimeWarner, Sony, Tencent και Alibaba, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αγοράς ενώ η πηγή αναφέρεται και στον κεντρικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει και η πλατφόρμα της εικονικής πραγματικότητας στον χώρο. 

 

 

 

 

 

Πηγή.

gaming, virtual reality, eSports , market

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...