Η Amazon έχει πουλήσει 5.1 εκ. Echo speakers δείχνει έρευνα!

Η εταιρία κυκλοφόρησε το Echo όταν ακόμη η αγορά ήταν πρώιμη, όμως αυτό ήταν αρκετό για να κλέψει τις εντυπώσεις και να γίνει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο προϊόν.

Σύμφωνα με αναλυτή η Amazon έχει πουλήσει συνολικά 5.1 εκατομμύρια Echo συσκευές, αριθμός που αναφέρεται μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και περίπου 2 εκ. τους πρώτους 9 μήνες του 2016. Οι αριθμοί βασίζονται σε πωλήσεις καταστημάτων στις ΗΠΑ μιας και από το Amazon δε δίνονται τέτοιου είδους πληροφορίες στο κοινό. Η κυκλοφορία του Echo πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 ενώ μετά από 6 μήνες έγινε ευρέως διαθέσιμο στην αγορά. 

Η συσκευή εκ τότε έχει αναβαθμιστεί με πλήθος λειτουργιών ενώ αποτελεί και ένα κεντρικό hub για το μελλοντικό έξυπνο σπίτι. Η Amazon εκτός από το Echo διαθέτει και τα Echo Dot αλλά και Echo Tap, τα οποία είναι μικρότερα σε μέγεθος και λειτουργούν ως "δορυφόροι" του κανονικού Echo, πραγματοποιώντας πάνω κάτω τις ίδιες λειτουργίες. Η αγορά βέβαια, διαθέτει και άλλους παίκτες όπως το Google Home που θέλει να πάρει τη θέση του Echo στο δικό σας έξυπνο σπίτι!

 

 

 

Πηγή.

smart home, amazon, echo, sales, device

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...