Νέο PC Mod 'ξεκλειδώνει' τις επιδόσεις στο Cyberpunk 2077

Μετά την επίσημη έναρξη των refunds για τους δυσαρεστημένους του Cyberpunk 2077, έρχεται ένα Mod που θα βελτιώσει τις επιδόσεις στην πλατφόρμα του PC.

Update: Στο νέο changelog της έκδοσης 1.05 η CDPR αναφέρει ότι το συγκεκριμένο CSV είναι απομεινάρι από άλλη έκδοση του game και δεν έχει επίπτωση στις επιδόσεις στο PC. Επιπλέον, αφαιρείται η δυνατότητα ενεργοποίησης του 'AMD SMT fix' με την εταιρία να αναφέρει ότι έχει επίπτωση μόνο στις επιδόσεις Ryzen επεξεργαστών με 6 πυρήνες ή λιγότερους. Επομένως ενεργοποιεί αυτόματα το optimization σε επεξεργαστές με λιγότερους από 8 πυρήνες κάτι που έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο framerate σε πολλές περιπτώσεις.

Η modding σκηνή του Cyberpunk 2077 έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά και όσοι ψάχνουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, βρήκαν έναν ενδιαφέρον τρόπο για να βελτιστοποιήσουν το παιχνίδι. Ως ένας τίτλος που κυκλοφορεί σε πολλές πλατφόρμες, η CD Projekt Red έχει οριοθετήσει την μέγιστη RAM που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο τίτλος περιορίζοντας ενδεχομένως τις επιδόσεις, ειδικά σε high end PCs όπου αυτό δεν είναι τις πιο πολλές φορές πρόβλημα. Modders όπως το 'Darktear' στο Nexus Mods ανέβασε το RAM pool optimizer που πρακτικά έρχεται να βελτιώσει την κατάσταση στο παιχνίδι, αλλάζοντας κάποιες τιμές από ένα comma seperated αρχείο στα σωθικά του φακέλου του Cyberpunk 2077. Το αρχείο memory_pool_budgets.csv βρίσκεται στις εξής τοποθεσίες:

  • GOG Galaxy\Games\Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv ή 
  • Steam Library\steamapps\common\Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv

 

 

Όπως διαπίστωσε ο modder, κάποιες από τις τιμές στο αρχείο είναι ίδιες με αυτές των κονσολών κάτι που ενδεχομένως θα περιορίσει τις επιδόσεις ειδικά όταν μιλάμε για υψηλές αναλύσεις όπου η κάρτα γραφικών θα περιοριστεί με το προ-ρυθμισμένο αρχείο. Αν και το RAM pool του modder από το Nexus Mods είναι η απλούστερη λύση, όπου με ένα απλό drag and drop έχουμε τα αποτελέσματα διαθέσιμα, προτείνεται εναλλακτικά και η χειροκίνητη αλλαγή των τιμών PoolCPU που αναφέρεται στην κεντρική μνήμη του συστήματος (RAM, από την οποία καλό είναι να αφήσουμε ένα ποσό για χρήση από τα Windows) και του PoolGPU που αναφέρεται στη διαθέσιμη VRAM. Ήδη στο Reddit υπάρχουν αρκετές αναφορές για βελτίωση των επιδόσεων, ειδικά σε επεξεργαστές που έχουν μέχρι τέσσερις πυρήνες, ενώ συνδυαστικά με το τελευταίο tweak για AMD CPUs οι επιδόσεις βελτιώνονται αισθητά στην πλατφόρμα των Ryzen.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

 

ram, ryzen, Cyberpunk 2077 , vram, tweak, memory_pool_budgets.csv

MetallicGR

Members
2020-12-21T06:51:19Z

Update: Στο νέο changelog της έκδοσης 1.05 η CDPR αναφέρει ότι το συγκεκριμένο CSV είναι απομεινάρι και δεν έχει επίπτωση στις επιδόσεις. Επιπλέον, αφαιρείται η δυνατότητα ενεργοποίησης του 'AMD SMT fix' με την εταιρία να αναφέρει ότι έχει επίπτωση μόνο στις επιδόσεις Ryzen επεξεργαστών με 6 πυρήνες ή λιγότερους. Επομένως ενεργοποιεί αυτόματα το optimization σε επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες κάτι που έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο framerate σε πολλές περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...