Επίσημος Οδηγός Overclocking GIGABYTE X299 Skylake-Χ

Σελίδα 1 από 3

Ο επίσημος οδηγός overclocking της GIGABYTE για Skylake X CPUs του LGA 2066 socket στα 4.6GHz και ακόμα παραπέρα!

 

 

Αυτός είναι ο επίσημος οδηγός της GIGABYTE και μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Περισσότερα guides διαβάστε εδώ.

 

Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή

Single Thread και Multi Thread επιδόσεις         

Πριν τους Skylake X έπρεπε να επιλέξουμε την χρήση που θα κάνουμε με τον επεξεργαστή. Θα ήταν single threaded σενάρια χρήσης ή multi threaded; Η πρώτη επιλογή μας δίνει περισσότερη συχνότητα λειτουργίας ενώ η άλλη περισσότερους πυρήνες σε χαμηλότερη συχνότητα. Με αυτόν τον οδηγό θα υπερχρονίσετε τον Skylake X σε υψηλές συχνότητες ιδανικά για single thread εφαρμογές και θα κυριαρχήσετε σε multi threaded workloads.

 

 

 

intro pic

 

 

Το FAQ του Πρωτάρη

Τι είναι το Overclocking;

Η διαδικασία αναφέρεται στην ώθηση των υποσυστημάτων του υπολογιστή πάνω από τα specs που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του. CPUs, κάρτες γραφικών και οι μνήμες πολύ συχνά έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν και πάνω από τις προτεινόμενες συχνότητές τους μέσω του overclocking.

 

Γιατί να κάνω overclock;

Μέσω του overclocking των παραπάνω υποσυστημάτων μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα frames per second στα παιχνίδια, ή να αυξήσουμε τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα Benchmarks βελτιώνοντας έτσι ολόκληρη την απόδοση του PC.

 

Το CPU του laptop μου είναι εφάμιλλο με του desktop μου;

Τα desktop έχουν υψηλότερες απαιτήσεις σε ρεύμα και απάγουν τη θερμότητα πιο καλά σε σχέση με τα notebooks. Το ίδιο μοντέλο σε ένα desktop έχει καλύτερες επιδόσεις από το αντίστοιχο για notebook.

 

Τι μπορώ να Υπερχρονίσω;

Τα πιο συνήθη είναι ο CPU aka επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών και η μνήμη. Σε αυτό το guide επικεντρώνουμε στον Επεξεργαστή.

 

Υπενθύμιση: Υπερχρονίστε με δική σας ευθύνη!

Το overclocking του CPU μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση του επεξεργαστή και να προκαλέσει ζημιά στον επεξεργαστή, ειδικά εάν δε γίνει σωστά. Το HwBox δεν ευθύνεται για τυχών απώλειες με τη χρήση των βημάτων που απεικονίζονται στον οδηγό.

 

 

 

 

 

Κεφάλαιο 2: Πώς να Υπερχρονίσετε τους Intel Skylake-Χ CPUs
Σελίδα

gigabyte, guide, overclocking, X299 , Kaby Lake-X, οδηγός

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...