Ρομπότ φτιάχνει 400 Burger την ώρα!

Η Momentum Machines σχεδίαση και κατασκεύασε ένα νέο ρομπότ το οποίο μπορεί να φτιάξει μέχρι και 400 burger την ώρα και την ίδια ώρα θεωρείται απειλή για τους σεφ!

Στα εντυπωσιακά πράγματα που είδαμε φέτος έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη... ρομπότ. Όμως το συγκεκριμένο δεν είναι το συνηθισμένο ρομπότ της διπλανής πόρτας αφού ο σκοπός του είναι πολύ διαφορετικός. Η Momentum Machines έχει τη δική της ιστορία στον χώρο της εστίασης αφού το 2012 αποκάλυψε για πρώτη φορά τον grill master, ένα ρομπότ που μπορεί να κάνει τη δουλειά τριών ψηστών σε ένα βολικό form factor!

Η νέα ιδέα της εταιρίας έχει ως στόχο να εκτοπίσει τους ανθρώπους από τα fast food σημεία εστίασης, κάτι κακό, όμως έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 burger την ώρα. Το εξίσου σημαντικό για τους χώρους εστίασης είναι πως τα ρομπότ, σε αντίθεση με τους ανθρώπους δε χρειάζονται τόσο μεγάλη προσοχή πέρα από την τυπική συντήρηση που θα τους επιτρέψει να λειτουργούν ασταμάτητα για αρκετό καιρό. Για την ώρα το εν λόγω ρομπότ βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου ως γνωστόν η κατανάλωση burger είναι μεγάλη, ενώ δε γνωρίζουμε εάν στα σχέδια της Momentum Machines περιλαμβάνεται η εξάπλωση της ιδέας και σε άλλες περιοχές όπως της Γηραιάς Ηπείρου. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η εταιρία σκοπεύει να φτιάξει ένα εστιατόριο που λειτουργεί εξ΄ολοκλήρου με ρομπότ, τα οποία όχι μόνο θα δημιουργούν φαγητά, αλλά θα αναλαμβάνουν και το στοκάρισμα με υλικά αλλά και την καθαριότητα του χώρου!

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

robot, cooking, Momentum Machines , grill master, burgers, fast food

stavros

Members
2017-12-28T09:36:27Z

Γατάκια αμερικανάκια :P

 

 

Zangeki

Members
2017-12-28T16:30:07Z

Η πλάκα είναι ότι υπάρχει εταιρεία που έχει πάρει τη συγκεκριμένη πατέντα με τις σούβλες και την έχει εξελίξει.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...