Το gadget της L’Oreal τρέχει χωρίς μπαταρία!

Η τεχνολογία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον βλέπουμε gadgets όπως αυτό της L’Oreal που δεν απαιτεί καν μπαταρία για να λειτουργήσει.

Ο ήλιος αποτελεί πηγή ενέργειας για πολλούς οργανισμούς του πλανήτη μας ενώ σε εμάς, προσφέρει την βιταμίνη D για όση ώρα 'λουζόμαστε' υπό το φως του. Όπως είναι φυσικό η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό το φωτεινό αντικείμενο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε αντηλιακά, που παρά το γεγονός ότι μας προστατεύουν ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν μπορούν να μας "ειδοποιήσουν" όταν βρισκόμαστε αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Παρά τα άλματα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια η πρόταση της L’Oreal που αποκαλύφθηκε θα εκπλήξει αρκετούς λάτρεις της και ονομάζεται UV Sense. Πρόκειται περί ενός μικροσκοπικού gadget που τοποθετείται σε ένα εμφανές σημείο του σώματος που έχει άμεση επαφή με το φως του ήλιου (το νύχι όπως στην φωτογραφία) και μπορεί να μετράει την συνολική έκθεση στον ήλιο, στέλνοντας μάλιστα τις πληροφορίες ασύρματα στο smartphone μέσω της εφαρμογής για iOS και Android! Έτσι ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει τον χρόνο που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο προστατεύοντας την υγεία του με εύκολο τρόπο. Το εντυπωσιακό είναι πως το gadget καταναλώνει όση ενέργεια χρειάζεται από τον ήλιο και το smartphone χωρίς την ανάγκη κάποιας μπαταρίας ενώ το περιμένουμε πως και πως στην αγορά!

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

gadgets, L’Oreal , UV Sense, no battery

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...