Τα Smart Drugs είναι ίσως το trend των επόμενων ετών!

Τα λεγόμενα και smart drugs ή nootropics θα απασχολήσουν τον κόσμο μέσα στο έτος λόγω των ευεργετικών δυνατοτήτων τους ενώ ενδέχεται να αποτελούν το μυστικό ανθρώπων στον χώρο του IT.

Πρόσφατες μελέτες για τα nootropics ή αλλιώς για τα συμπληρώματα ενίσχυσης ορισμένων δυνατοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου δείχνουν πως μπορούν πράγματι να συμβάλλουν θετικά σε πολυάσχολα άτομα. Ανάμεσα στις ιδιότητες που ενισχύουν τα φάρμακα αυτά είναι η μνήμη καθώς και η δυνατότητα μάθησης και συγκέντρωσης. Ο τον επιχειρηματίας Dave Asprey, ιδρυτής του The Bulletproof Executive, είναι μεγάλος υποστηρικτής των nootropics και μεγάλος καταναλωτής αφού παίρνει 15 συμπληρώματα την ημέρα. Όπως ο ίδιος αναφέρει συνήθιζε να έχει προβλήματα με ένα φαινόμενο που λέγεται brain fog κάτι που εξαλείφθηκε με τη χρήση των έξυπνων φαρμάκων/συμπληρωμάτων.

Τα nootropics αποτελούν ένα θέμα που θίγει και τον απλό κόσμο για μερικά χρόνια τώρα, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της mainstream φύσης του αποτελεί και η κινηματογραφική ταινία Limitless, που δείχνει τις επιπτώσεις αντίστοιχων φαρμάκων σε έναν απλό άνθρωπο ο οποίος ξαφνικά αποκτά ιδιαίτερες νοητικές ιδιότητες όπως εξαιρετική ευφυΐα που όμως μπορεί να διατηρηθεί μόνο εάν καταναλώνει συστηματικά τα φάρμακα αυτά. Όσον αφορά τις προβλέψεις που γίνονται για την αγορά των nootropics, πηγές μιλούν για τζίρο $6 δις. μέχρι το 2024 από τα μόλις $1.3 δις που καταγράφηκαν το 2015, αριθμός που δεν είναι εντυπωσιακός αλλά δείχνει τις προοπτικές της αγοράς για το μέλλον.

Πέρα από τους υποστηρικτές τέτοιων φαρμάκων υπάρχει και η άλλη πλευρά που θεωρεί πως το όλο θέμα απαιτεί μεγάλη προσοχή και χρήζει διερεύνησης για την ασφάλεια των καταναλωτών, παρά το γεγονός πως υπάρχει ζήτηση ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί στον χώρο της Silicon Valley λέγεται πως καταναλώνουν τέτοια "ενισχυτικά φάρμακα" για ιδιότητες όπως καλύτερο χρόνο απόκρισης, για τη μνήμη, αλλά και τη ψυχική αντοχή. Το μέλλον σίγουρα μπορεί να αποδείξει την φύση των φαρμάκων αυτών, όμως αξίζει να σημειωθεί πως ο ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται πως θα είναι πιο μικρός από αυτούς των ιατρικών φαρμάκων λόγω του ότι τα nootropics δεν γιατρεύουν προβλήματα που μπορεί να έχει ο καταναλωτής, απλά ενισχύουν τα χαρακτηριστικά του. Κατά πόσο τα χαρακτηριστικά ενισχύονται στη πράξη μένει και αυτό να απαντηθεί από τις συνεχείς έρευνες.

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

smart drugs , nootropics , brain fog , The Bulletproof Executive, Silicon Valley , it world

asder

Members
2018-01-11T16:00:42Z

βρε καντε τον τιτλο εξυπνα φαρμακα νομιζα οτι ηταν για ναρκωτικα:hehe:

MetallicGR

Members
2018-01-11T16:03:11Z

Αν ξέρεις ανγκληκά ξέρεις τι είναι το drug store για παράδειγμα. :P

stavros

Members
2018-01-11T17:40:57Z

Ναι, όπως και το coffee shop, απ' όπου αγοράζεις... καφεδάκι :shades:

asder

Members
2018-01-11T18:13:02Z

xaxa @stavros

@Metallic το γνωρίζω.

Farkadonitis

Members
2018-01-11T20:24:17Z

@MetallicGR

 

ειδες πως φαίνονται οι περπατημένοι;:hysterical:

 

Εγω και εσυ μαυρα μεσανυχτα   :drinks:

Zangeki

Members
2018-01-11T21:38:36Z
3 hours ago, stavros said:

Ναι, όπως και το coffee shop, απ' όπου αγοράζεις... καφεδάκι :shades:

Εκτός κι αν πρόκειται για το Άμστερνταμ :P

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...