3D Printed Κοσμήματα που αλλάζουν χρώμα ανέπτυξε το MIT!

Το μέλλον των κοσμημάτων έρχεται να μας δείξει το MIT με την πρόσφατη δημιουργία του.

Πιο ειδικά ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του MIT αξιοποίησαν την τεχνολογία του 3D printer δημιουργώντας την μέθοδο "ColorFab". Το υλικό με το οποίο εκτυπώνουν δηλαδή αποτελείται από μια βαφή που αντιδρά με το φως αλλάζοντας χρώμα κατά βούληση. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσα από το printing panel της ColorFab τα "pixels" που θέλει να ενεργοποιούνται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία οι ερευνητές κατάφεραν να φτιάξουν ένα δαχτυλίδι κυρίως λόγω της δυσκολίας που έχει στη κατασκευή. Η καθηγητής του MIT Stefanie Mueller ανέφερε πως με την χρήση αυτής της τεχνικής οι χρήστες θα μπορούν στο μέλλον να αλλάξουν χρώμα σε διάφορα αξεσουάρ και υλικά της καθημερινότητάς τους, κάτι που ίσως μειώσει τα φαινόμενα του καταναλωτισμού που έχει αυξηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Τέλος η τεχνική δείχνει ενδιαφέρουσα για πολλά ακόμη 3D printed υλικά, όπως φιγούρες και άλλα αξεσουάρ ενώ προφανώς βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να φτιάξουν πιο μικρά pixels στην επιφάνεια των υλικών κάτι που θα αυξήσει και την ανάλυση των εικόνων που θα σχηματίζονται. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο της διαδικασίας εδώ.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

3d printer, MIT , ColorFab

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...