'Nera': Η πρώτη 3D printed μοτοσυκλέτα της BigRep

Με ενδιαφέρουσα και φουτουριστική κατά βάση εμφάνιση, η Nera είναι μια ηλεκτροκίνητη και παράλληλα 3D printed μηχανή!

Η εταιρία BigRep ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με το 3D printing αλλά σε μεγάλο επίπεδο, κατασκευάζοντας πλήθος πραγμάτων σχετικών με την αυτοκίνηση την αρχιτεκτονική και πολλούς άλλους τομείς. Έχει σχεδιάσει τα πρώτα της 3D printed 'λάστιχα' ποδηλάτου που δε χρειάζονται αέρα ενώ έχουν όλη την απαραίτητη δύναμη για να υποστηρίξουν το βάρος τόσο του ποδηλάτου, όσο και του αναβάτη.

Τώρα η εταιρία δημιούργησε την πρώτη εξ' ολοκλήρου 3D printed μηχανή με αρκετά καινοτόμα features όπως τα δικής της σχεδίασης λάστιχα ενώ στρίβει χωρίς να διαθέτει το κλασικό 'πιρούνι' που συνδέει το τιμόνι με τον μπροστινό τροχό. Η μηχανή προφανώς είναι ηλεκτροκίνητη και για την ώρα αποτελεί proof of concept από την εταιρία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αδύνατο να δούμε στο άμεσο μέλλον περισσότερα προϊόντα να κατασκευάζονται από τις εξαιρετικά ανθεκτικές ρητίνες των 3D εκτυπωτών.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

3d printing, industrial, trend , 2018, bike, Nera , BigRep , Μηχανή

GregEl

Members
2018-11-30T10:00:04Z

Και το ενδιαφέρον είναι ότι είναι από FDM/FFF τεχνολογίας 3d εκτυπωτή που ακόμα και οι μεγάλοι από bigrep κοστίζουν κοντά στα 20k και όχι 500k.

Τώρα το πόσο πρακτικό είναι... 3d printed ποδήλατο  με πολλά πλαστικά καλύμματα θα το έλεγα και όχι μηχανή. Το έκαναν χωρίς λόγο να δείχνει "περίεργο σχέδιο από το μέλλον".

FeelsBadMan

Members
2018-11-30T12:09:50Z

Πανέμορφη. Και πολύ ενδιαφέρον που κατάφεραν να την κάνουν λειτουργική!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...