Η Μόνα Λίζα 'ζωντανεύει' με τη βοήθεια AI

Ένα εντυπωσιακό project δείχνει τις δυνατότητες ενός AI συστήματος καθώς και machine learning κώδικα μέσα από το AI κέντρο της Samsung.

Το τμήμα Samsung AI έδωσε στη δημοσιότητα μερικά παραδείγματα από το νέο της σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της που μπορεί πρακτικά να προσδώσει σε οποιαδήποτε εικόνα κίνηση και τι καλύτερο από τη χρήση σε σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας όπως την Μόνα Λίζα ή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, δημιουργώντας έτσι τα λεγόμενα 'deep fakes', υλικό που δημιουργήθηκε με βάση μια εικόνα ή βίντεο για λόγους όπως τη δημιουργία ψευδών ειδήσεων, μεταξύ άλλων. Στη περίπτωση των βίντεο μάλιστα ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να αναλύσει τις κινήσεις των μυών του προσώπου και να φτιάξει ένα παρόμοιο μοντέλο αλλάζοντας όμως το περιβάλλον γύρω του ή ακόμη και λεπτομέρειες επάνω στο πρόσωπο.

Οι ερευνητές του τμήματος Samsung AI στη Μόσχα έδειξαν μερικά παραδείγματα όπως αυτό της Μόνα Λίζα το οποίο βασίστηκε σε μια μόνο εικόνα, ενώ για την κίνηση χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο βίντεο που πρακτικά 'έκατσε' επάνω το δημοφιλές πορτραίτο του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ταυτόχρονα ίσως τρομακτικά καθώς βλέπουμε με διαφορετική ματιά τη συγκεκριμένη εικόνα και σύμφωνα με την έρευνα το χαρακτηριστικό λειτουργεί για την ώρα μόνο στο πρόσωπο του ατόμου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

machine learning, project, researchers, Samsung AI , deep fakes, mona lisa, joconda

stavros

Members
2019-05-24T11:55:10Z

Τελικά ήταν γυναίκα ?

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...