Ο βασικός σχεδιαστής της Apple Jony Ive αποχωρεί από την εταιρία

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια ο Sir Jony Ive φεύγει από την Apple για να αφοσιωθεί στην δική του εταιρία, LoveForm.

Ο Jony Ive βρισκόταν στην Apple για σχεδόν 30 χρόνια και ήταν από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σχεδιαστικό ύφος των προϊόντων της Apple από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Εκ των έσω, αρκετά στελέχη της Apple μίλησαν για τον Ive με τα πιο θερμά λόγια στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία πριν από λίγες ώρες.

Ο CEO της εταιρίας ανέφερε: "Ο Jony είναι μοναδική φιγούρα στον κόσμο του σχεδίου και ο ρόλος του στην αναβίωση της Apple δε θα περνούσε απαρατήρητος, από το iMac του 1998 μέχρι και το iPhone και το πρωτοφανές Apple Park, όπου πρόσφατα έδωσε τόση πολλή από την ενέργειά του." Ο ίδιος ο Ive δήλωσε: "Μετά από περίπου 30 χρόνια και ατελείωτα projects είμαι αρκετά περήφανος από τη δουλειά που έχουμε κάνει στην ίδρυση μιας ομάδας σχεδίασης, μεθόδου και κουλτούρας στην Apple η οποία δεν έχει ξαναυπάρξει... Η ομάδα σίγουρα θα θριαμβεύσει υπό την εξαιρετική ηγεσία των Evans, Alan και Jeff που υπήρξαν από τους κοντινότερους συνεργάτες μου".

Η επιχείρηση που έχει κατά νου ο Ive θα δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδίου και ήδη μαθαίνουμε πως ο πρώτος σημαντικός πελάτης της θα είναι η Apple και θα περιλαμβάνει ενδεχομένως τις μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

iphone 8, apple, Sir Jony Ive , Jony Ive , LoveForm, designer

stavros

Members
2019-06-28T10:01:33Z

https://loveform.com/

 

και στο spotify :P

 

θα %$FF# στο τάλιρο ο ιδιοκτήτης!

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...