Στην Κίνα θα κατασκευαστεί η μεγαλύτερη eSports gaming αρένα

Το Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Centre θα γίνει το κέντρο του gaming στην εν λόγω περιοχή ενώ το κτήριο δείχνει εντυπωσιακό.

 

Ένα κονσόρτσιουμ επενδυτικών εταιριών ανακοίνωσε μόλις χθες τα σχέδιά του για ένα eSports στάδιο στην μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, Σαγκάη, στο οποίο θα διοργανώνονται μεγάλα events μεταξύ άλλων και ο τελικός του League of Legends World Championship. Σύμφωνα με έρευνες η αγορά του gaming δημιούργησε τζίρο $1.1 δις το 2020 και κινείται ανοδικά ενώ σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η πανδημία του νεότερου κορονοιού που έκανε αρκετούς να περάσουν τον διαθέσιμο χρόνο τους παίζοντας κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Η αρένα στην Σαγκάη είναι ένα έργο που κοστολογείται στα $898 εκ. και οι αρχές ευελπιστούν να γίνει το κέντρο του gaming φιλοξενώντας τα μεγαλύτερα τουρνουά από γνωστούς τίτλους.

Σε μερικά renders που δημιουργήθηκαν από το ρεπορτάζ του CNBC έχουμε και μια πρώτη εικόνα για το μέγεθος αυτής της κατασκευής, με τον χώρο να μετράται στα 500,000 τμ καθιστώντας το ίσως το μεγαλύτερο που υπάρχει για gaming δραστηριότητες. Με βάση την αγορά και την έκταση που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια, ειδικά ο χώρος του competitive gaming, το έργο θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των μεγάλων gaming events που σημειώνεται ότι μέχρι και πριν την σταδιακή εξάπλωση του κορονοιού Covid-19, αντίστοιχα events πραγματοποιούνταν σε στάδια και αντίστοιχα μεγάλους χώρους ενώ κατακλύζονται από χιλιάδες κόσμου όταν συμβαίνει αυτό. Μαζί με τον χώρο των εκδηλώσεων όμως που θα περιλαμβάνει μερικές gaming αρένες, θα κτιστεί και ένα ξενοδοχείο δημιουργώντας πρακτικά ένα συγκρότημα κτιρίων. Το συγκεκριμένο έργο είναι μεγάλο και σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες αναμένεται να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

gaming, league of legends, renders , eSports gaming, World Championship, E-sports Centre , gaming arena

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...