Intel NUC: Επίσημη κυκλοφορία τον Δεκέμβριο

Το Intel NUC (Next Unit of Computing), το είχαμε πρωτοδεί νωρίτερα αυτή τη χρονία και απογοητεύτηκαμε όταν η εταιρία ανέφερε οτι το προορίζει μόνο για embedded και digital signage εφαρμογές. Φαίνεται όμως τελικά οτι αποφάσισε να βγάλει στα κρυφά δύο NUC barebones για τους απλούς καταναλωτές που θα κάνουν την εμφάνιση τους στα μαγαζιά μέσα στον Δεκέμβριο. Το Intel NUC (Next Unit of Computing), το είχαμε πρωτοδεί νωρίτερα αυτή τη χρονία και απογοητεύτηκαμε όταν η εταιρία ανέφερε οτι το προορίζει μόνο για embedded και digital signage εφαρμογές. Φαίνεται όμως τελικά οτι αποφάσισε να βγάλει στα κρυφά δύο NUC barebones για τους απλούς καταναλωτές που θα κάνουν την εμφάνιση τους στα μαγαζιά μέσα στον Δεκέμβριο.

Για αρχή θα υπάρχουν δύο NUC barebone kit, το DC3217IYE και το DC3217BY που και τα δύο θα βασίζονται στον επεξεργαστή Core i3-3217U που έρχεται με ενσωματωμένα γραφικά Intel HD Graphics 4000 και λειτουργεί στο 1,8GHz με 3MB cache και μόλις 17W TDP, ενώ το chipset θα είναι QS77. Αμφότερα τα συστήματα θα έχουν δύο υποδοχές μνήμης DDR3 SO-DIMM και υποδοχές για mSATA SSD και mini PCIe Wi-Fi/Bluetooth. Το DC3217IYE θα διαθέτει δύο υποδοχές HDMI και μία Gigabit Ethernet, ενώ το DC3217BY μόνο μία HDMI, καθόλου Ethernet αλλά μία υποδοχή Thunderbolt. Κανένα από τα δύο μοντέλα δεν έχει αναλογική έξοδο ήχου, η intel προτείνει την χρήση της Thunderbolt υποδοχής για τον ήχο, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε οτι είτε θέλει να διώξει τις αναλογικές υποδοχές είτε προορίζεται για πολύ ειδικές εφαρμογές. Με διαστάσεις μόλις 116,6mm x 112mm x 39mm είναι αρκετά εξοπλισμένο αν και χωρίς σημαντικές καινοτομίες.

Δυστηχώς το Intel NUC δεν θα είναι φτηνό. Οι πρώτες αναφορές για την τιμή του DC3217BY barebone (μητρική, επεξεργαστής, κουτί, τροφοδοτικό) κάνουν λόγω για $300 με $330 στην Αμερική ενώ η προσθήκη 8GB DDR3 μνήμης, 120GB mSATA SSD και Wi-Fi PCIe κάρτας προσθέτει τουλάχιστον ακόμα $160 στον λογαριασμό. Με τελική τιμή ανάμεσα στα $460 - $500 υπάρχουν αντίστοιχα laptops με ίδιες επιδόσεις αλλά με περισσότερες δυνατότητες. Αν και το νέο Intel NUC με το ultra-small form-factor που έχει, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις σε μαζεμένο μέγεθος, είναι ακόμα πολύ ακριβό. Κάτι που εξηγεί την άποψη της Intel οτι προορίζεται για εξιδικευμένες εφαρμογές που δεν έχει σημασία το κόστος, ενώ για τυπική χρήση προσφέρει πολύ χαμηλό λόγο απόδοσης προς τιμή.



Intel NUC: Επίσημη κυκλοφορία τον Δεκέμβριο

Intel NUC: Επίσημη κυκλοφορία τον Δεκέμβριο

Intel NUC: Επίσημη κυκλοφορία τον Δεκέμβριο