ARMOS-800 IPC: Σας παρουσιάζουμε το νέο ultra-compact pc της VIA

Η VIA Technologies Inc παρουσίασε σήμερα το VIA ARMOS-800, ένα ultra-compact σύστημα χωρίς ανεμιστήρες, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση την μικροσκοπική μητρική VIA VAB-800 Pico-ITX. Το VIA ARMOS-800 αποτελεί ένα ανθεκτικό σύστημα το οποίο παρέχει ποικίλα multimedia χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, ικανοποιώντας έτσι μια μεγάλη γκάμα embedded εφαρμογών. Η VIA Technologies Inc παρουσίασε σήμερα το VIA ARMOS-800, ένα ultra-compact σύστημα χωρίς ανεμιστήρες, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση την μικροσκοπική μητρική VIA VAB-800 Pico-ITX. Το VIA ARMOS-800 αποτελεί ένα ανθεκτικό σύστημα το οποίο παρέχει ποικίλα multimedia χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, ικανοποιώντας έτσι μια μεγάλη γκάμα embedded εφαρμογών.

Διαθέτοντας επεξεργαστή Freescale ARM Cortex-A8 στα 800 MHz με δύο ενσωματωμένες GPU έτσι ώστε να υποστηρίζει διπλή έξοδο εικόνας, το VIA ARMOS-800 είναι βελτιστοποιημένο έτσι ώστε τόσο η απόδοση όσο και η ισχύς του να ικανοποιούν τις απαιτήσεις για βιομηχανική χρήση αλλά και τη χρήση του σε οχήματα. Χάρη στον ανθεκτικό fanless σχεδιασμό του με τη θερμοκρασία λειτουργίας του να κυμαίνεται από -40°C έως 80°C, το TDP του VIA ARMOS-800 ανέρχεται σε 3,14W.

Ο Epan Wu, διευθυντής του Embeded Platform Division της VIA δήλωσε ότι:
Disse :
Το VIA ARMOS-800 είναι το πρώτο σύστημα βασισμένο σε επεξεργαστή ARM της σειράς AMOS. Η υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση συνιστούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό που κάνει το σύστημα κατάλληλο για χρήση σε βιομηχανικά περιβάλλοντα όπου η αντοχή παίζει κρίσιμο ρόλο.


Το ARMOS-800 έχει διαστάσεις 15 x 4,6 x 10,8cm.Η εσωτερική μνήμη του περιορίζεται στα 4GB eMMC Flash αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω της θύρας για κάρτες MicroSD. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχει μια θύρα COM, μια DIO και μια CAN καθώς επίσης και είσοδος/έξοδος ήχου αλλά και μια υποδοχή για μικρόφωνο. Στο πίσω μέρος βρίσκεται μια θύρα VGA, μια HDMI, μια LAN 10/100 και τρεις usb 2.0. Πάνω στο USB pin-header της μητρικής μπορεί να συνδεθεί το προαιρετικό VNT9271 WiFi USB module.





ARMOS-800 IPC: Σας παρουσιάζουμε το νέο ultra-compact pc της VIA