Intel NUC με Bay Trail πλατφόρμα το 2014

Intel NUC με Bay Trail πλατφόρμα το 2014

Στο Intel Developer Forum 2013, η Intel παρουσίασε την πλατφόρμα Bay Trail. Στο Intel Developer Forum 2013, η Intel παρουσίασε την πλατφόρμα Bay Trail.
Όπως πολλοί συμφώνησαν τα επερχόμενα Silvermont SoCs πρόκειται να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην εταιρεία από την Santa Clara, η οποία θα μπορέσει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Qualcomm, ARM, Nvidia και Samsung, στην συνεχώς αυξανόμενη αγορά των tablets. Αυτό που δεν γνωρίζαμε έως σήμερα είναι οι προθέσεις της Intel υιοθετηθεί η νέα πλατφόρμα εκτός από tablets, laptops αλλά σε desktop PCs. Σύμφωνα λοιπόν με όσα διέρρευσαν, στις αρχές του 2014 αναμένεται μια επιπλέον έκδοση του γνωστού All-In-One PC, Intel NUC με την κωδική ονομασία NUC DN2810FYK, η οποία θα βασιστεί στον 22nm επεξεργαστή Celeron N2810 (2.00GHz, 2cores/2threads, 1MB cache) με HD Graphics (756MHz) ώστε να μπορεί να υποστηρίξει DirectX 11 και με συνολική θερμική ισχύ μόλις 7,5W. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά η νέα υλοποίηση δεν φέρει καμία αλλαγή με τις εκδόσεις που κυκλοφορούν σήμερα.

Η προτεινόμενη τιμή του NUC DN2810FYK θα είναι στα 139$, που κρίνεται άκρως δελεαστική αν συνυπολογίσουμε την φορητότητα που μπορεί να προσφέρει, την διπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τους Atom επεξεργαστές και την κατακόρυφη αύξηση των γραφικών επιδόσεων.

Intel NUC με Bay Trail πλατφόρμα το 2014