Αναβαθμισμένα Workstations με Xeon E5 v4 CPUs λανσάρει η Lenovo

Το server division της εταιρίας αποκάλυψε μερικούς νέους desktop υπολογιστές που εφοδιάζονται με τους νέους επεξεργαστές της Intel, Xeon E5 v4. Το server division της εταιρίας αποκάλυψε μερικούς νέους desktop υπολογιστές που εφοδιάζονται με τους νέους επεξεργαστές της Intel, Xeon E5 v4.

Τα νέα συστήματα ThinkStation P710 και P910 αποτελούν τη τελευταία λέξη στους workstation υπολογιστές έχοντας το Intel C612 chipset και υποστήριξη για Xeon επεξεργαστές του LGA2011-3 socket. Και τα δύο συστήματα αποτελούν ελάχιστα διαφοροποιημένες εκδόσεις με τις αλλαγές να βρίσκονται κυρίως σε επίπεδο υποστήριξης επεξεργαστών, όπως προαναφέραμε. Συνολικά, οι χρήστες μπορούν να αξιοποίησουν μέχρι και 88 threads από τους νέου Broadwell-EP και ταυτόχρονα, υποστηρίζουν την εγκατάσταση έως και τρεις NVIDIA Quadro ή NVIDIA Tesla καρτών γραφικών για υπολογισμούς γραφικών ή compute αντίστοιχα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ThinkStation P710 είναι η συμπαγής σχεδίαση και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο χάνοντας σε δυνατότητες επέκτασης/αναβάθμισης. Παράλληλα για να υποστηρίξει τις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου συστήματος σε ισχύ - ειδικά μετά τη τοποθέτηση πολλών καρτών γραφικών - η Lenovo τα εφοδιάζει και με ισχυρά τροφοδοτικά που φτάνουν μέχρι και τα 850W για το P710 και 1300W για το P910 ικανοποιώντας κάθε επίπεδο χρήσης. Οι ThinkStation υποστηρίζουν και M.2 SSDs ανάλογα με την έκδοση που διατίθεται από την εταιρία ενώ έρχονται με έως και 16 DDR4 DIMM για συνολική μνήμη RAM έως 1TB. Επάνω τους, βρίσκουμε και κάθε μοντέρνα είσοδο/έξοδο όπως Thunderbolt 3/USB 3.1 με μια USB type-C θύρα.

Η διαθεσιμότητα των επαγγελματικών αυτών συστημάτων θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες με τιμές που θα ξεκινούν από τα $1600 με $1800 για τα P710 και P910 αντίστοιχα ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα $15.000 με τη προσθήκη όλων των "έξτρα".


Αναβαθμισμένα Workstations με Xeon E5 v4 CPUs λανσάρει η Lenovo
Ανβαθμισμένα Workstations με Xeon E5 v4 CPUs λανσάρει η Lenovo
Αναβαθμισμένα Workstations με Xeon E5 v4 CPUs λανσάρει η Lenovo