Τα specs των πρώτων Intel Apollo Lake NUCs!

Τα λιλιπούτεια συστήματα της Intel πέρασαν τη φάση τελειοποίησης και έχουμε στα χέρια μας τα specs που θα προσφέρουν σε όλους εμάς τους τελικούς χρήστες.

Έγγραφα που δηλώνουν την ύπαρξη των πρώτων Apollo Lake NUCs εμφανίστηκαν στο επίσημο site της Intel και μας δίνουν μια γεύση από το hardware που θα ενσωματώνουν. Αρχικά γίνεται λόγος για δύο μοντέλα, το NUC6CAYH και ένα NUC6CAYS τα οποία θα έχουν διαστάσεις 4x4 ίντσες, θα εξοπλίζονται με Windows 10 αλλά και 2GB μνήμη RAM. Προ.... κολλημένος στις μικρές μητρικές τους θα είναι ο Intel Celeron J3455 με TDP 10W, τέσσερις πυρήνες και ένα chip γραφικών HD Graphics 500. 

Όπως αναφέρουν πηγές, ένα εκ των δύο θα έρχεται και με υποστήριξη έως 8GB 1866MHz DDR3L SO-DIMM ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα αποτελείται είτε από έναν eMMC είτε από έναν 2.5" μέσω ενός SATA III interface. Στο speclist αναφέρεται βέβαια και η ύπαρξη M.2 για πιο απαιτητικούς χρήστες, με υποστήριξη καρτών τύπου 2230. Κλασικά, οι αναμενόμενες έξοδοι εικόνας θα λάβουν ένα μικρό "refresh" και έτσι θα δούμε την ύπαρξη μιας HDMI 2.0, καθώς και ενός βελτιωμένου υποσυστήματος ήχου με 5.1 ή 7.1 κανάλια. 

Από τη Computex, η Intel είχε αναφέρει τις αλλαγές με τη νέα πλατφόρμα σε σχέση με τις παλιότερες Cherrytrail και Braswell. Συγκεκριμένα, η αύξηση στον τομέα του CPU θα κυμαίνεται κοντά στο 30% ενώ άλλο τόσο θα δούμε και στο GPU κομμάτι χάρη στην αρχιτεκτονική Intel Gen9. Επιπρόσθετα, υπάρχει υποστήριξη και για μνήμες RAM τύπου DDR3L, LPDDR3 και LPDDR4 δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές στους κατασκευαστές. Για την ώρα, αυτό που μένει να μάθουμε είναι και οι προτεινόμενες τιμές αντίστοιχων συστημάτων με Apollo Lake SoC. 

 

 

 

 

Πηγή.

intel, 14nm finfet, Apollo Lake NUCs, computex

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...