Preview του νέου κουτιού της Lian Li, TYR X2000 (56K Not Friendly)

Η πασίγνωστη εταιρεία στο χώρο της κατασκευής κουτιών για τον υπολογιστή μας, η Ιαπωνική Lian Li, ανακοίνωσε την έλευση του νέου της Full Tower κουτιού. Το νέο κουτί Lian Li TYR X2000 αποτελεί ένα μείγμα ενός κλασικού Full Tower Case με ένα Server Case , έχοντας πρωτοποριακές νέες δυνατότητες και κορυφαία κατασκευή, γνωστά στάνταρ της Lian Li.
Η πασίγνωστη εταιρεία στο χώρο της κατασκευής κουτιών για τον υπολογιστή μας, η Ιαπωνική Lian Li, ανακοίνωσε την έλευση του νέου της Full Tower κουτιού. Το νέο κουτί Lian Li TYR X2000 αποτελεί ένα μείγμα ενός κλασικού Full Tower Case με ένα Server Case , έχοντας πρωτοποριακές νέες δυνατότητες και κορυφαία κατασκευή, γνωστά στάνταρ της Lian Li.

Παρακάτω θα ακολουθήσει μια μικρή παρουσίαση του κουτιού, από τις φωτογραφίες που έχει εκδόσει η ίδια η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. Όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, το νέο αυτό προϊόν της Lian Li θα θέσει νέα στάνταρ στο χώρο των κουτιών για τους υπολογιστές μας με τις καινοτομίες και τον σχεδιασμό του.




[COLOR=Red][COLOR=LemonChiffon]Ξεκινάμε με δύο εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κουτί:







[COLOR=LemonChiffon]Το κουτί είναι ειδικά επεξεργασμένο για να έχει τη γνωστή μεταλλική υφή των Lian Li, ενώ είναι βαμμένο μαύρο με ανοδείωση, που εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα στον τομέα του. Όλες οι επιφάνειες έχουν λειανθεί με τέτοιο τρόπο ώστε δε θα συναντήσουμε πουθενά αιχμηρές άκρες:




Το κουτί έχει τεράστιο χώρο σε σχέση με τον ανταγωνισμό - χώρος για μητρικές Ε-ΑΤΧ, κάρτες γραφικών μεγέθους έως και 430 mm, 8 PCI θύρες, 6 SATA δίσκους hot swappable, 4 ανεμιστήρες 140 mm και 2 ανεμιστήρες 80 mm, ενώ σαφώς χωράει και οποιοδήποτε κιτ υδρόψυξης θέλουμε να εφαρμόσουμε στο hardware μας:






Υπάρχουν 3 ξεχωριστές θερμικές ζώνες μέσα στο κουτί, οι οποίες χωρίζουν τα διάφορα τμήματα του κουτιού, ευννοόντας φυσικά και το καλύτερο airflow:







Το TYR X2000 θα έχει 3 ανεμιστήρες 140mm στο εμπρόσθιο μέρος για την ψύξη των σκληρών δίσκων και του υπόλοιπου συστήματος, προστατευμένοι με ειδικά φίλτρα για την απαγωγή της σκόνης:







Στο πίσω μέρος του κουτιού θα υπάρχει ένας ακόμα ανεμιστήρας 140 mm καθώς και 2 ανεμιστήρες 80 mm, για τους σκληρούς δίσκους:







Στο πλαϊνό μέρος του κουτιού θα υπάρχουν τρύπες για την εισαγωγή αέρα, ενώ εκεί που θα στεγάζεται η μητρική θα υπάρχουν τρύπες που θα επιτρέπουν την καλύτερη ψύξη του πίσω μέρους της:






Όλοι οι ανεμιστήρες θα ελέγχονται από ένα σύστημα που θα τους ρυθμίζει τις στροφές σε 3 σκάλες, Low-Medium-High, ανάλογα με το πως θα θέλουμε να τους χρησιμοποιούμε:





Υπάρχουν ειδικά anti-vibration kits μέσα στο κουτί για να μειώσουν το θόρυβο από τις δονήσεις. Η πρόσοψη του κουτιού εφαρμόζει με ειδικά πλαστικά μέρη για την αποφυγή δονήσεων από την επαφή μετάλλου με μέταλλο. Τα "ποδαράκια" του κουτιού έχουν και αυτά ένα ειδικό υλικό για την αποφυγή δονήσεων ενώ όλο το πλαϊνό τμήμα του κουτιού έχει επενδυθεί με ειδικό μονωτικό υλικό, για τη μείωση του θορύβου που έρχεται από το εσωτερικό του:










Το τροφοδοτικό τοποθετείται πολύ εύκολα και απλά - απλώς το βάζουμε από το πίσω μέρος του κουτιού και το βιδώνουμε, ενώ η Lian Li φρόντισε να πατάει πάνω σε ειδικό υλικό, για τη μείωση των δονήσεων:






Τα CD/DVD/BD/HDDVD ROM Drive μας μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο πλαϊνό μέρος του κουτιού, σε όποια πλευρά μας βολεύει. Ένα όχι μόνο επαναστατικό και βολικό σχέδιο, αλλά και όμορφο ταυτόχρονα:






Στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχουν, μαζί με τα κουμπιά Power και Reset, θύρες USB 2.0, eSATA και FireWire:




H μητρική δε χρειάζεται να τοποθετείται μέσα στο κουτί - μπορούμε να βγάλουμε το Μotherboard Τray από το κουτί, να την εγκαταστήσουμε εκεί και κατόπιν να το βιδώσουμε ξανά στο κουτί. Τα καλώδια επίσης δεν αποτελούν πρόβλημα, μιας και με ειδικές τρύπες, μπορούμε να κάνουμε ένα καλό Cable Management, χωρίς κανένα mod:






Οι σκληροί δίσκοι στο κουτί θα είναι Hot Swappable - αυτό σημαίνει ότι με τη χρήση ενός ειδικού Back-Panel, οι δίσκοι απλά θα κουμπώνουν πάνω στο κουτί, καθιστώντας τη διαδικασία της εγκατάστασης των καλωδιών απλά ανύπαρκτη. Επίσης, με ειδικά χερούλια που θα προσαρμόζονται πάνω τους, θα μπορούν να αφαιρεθούν με τον πλέον ευκολότερο τρόπο:










[/COLOR]
[COLOR=White]Ελπίζουμε πως αυτή η σύντομη παρουσίαση του νέου κουτιού σας άφησε τόσο εντυπωσιασμένους, όσο και εμάς. Η τιμή και η διαθεσιμότητά του στη χώρα μας ακόμα δεν είναι γνωστή, αλλά αναμένεται να μάθουμε σύντομα.

Ένα σίγουρα εκπληκτικών δυνατοτήτων κουτί, από την εξαιρετικά έμπειρη και ποιοτική Lian Li.
[/COLOR][/COLOR][/COLOR]