[Αποκλειστικό]: Η Xigmatek παρουσίασε το νέο Midgard Mid-Tower PC Gaming Case !

Μερικές φορές κάποιες νεοσύστατες εταιρείες τείνουν να φέρνουν την επανάσταση από το πουθενά, κατασκευάζοντας προϊόντα των οποίων οι πατέντες γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και με τις πρωτοποριακές ιδέες που παρουσιάζουν, κάνουν τις αντίπαλες εταιρείες να "ανησυχούν". Μερικές φορές κάποιες νεοσύστατες εταιρείες τείνουν να φέρνουν την επανάσταση από το πουθενά, κατασκευάζοντας προϊόντα των οποίων οι πατέντες γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και με τις πρωτοποριακές ιδέες που παρουσιάζουν, κάνουν τις αντίπαλες εταιρείες να "ανησυχούν".

Ένα κλασικό παράδειγμα τέτοιας εταιρείας είναι η γνωστή σε όλους μας Xigmatek. Ένα άγνωστο σε πολλούς όνομα, κατάφερε και άλλαξε τα στάνταρ στην κατηγορία της αερόψυξης για τους υπολογιστές μας, ειδικότερα με τη χρήση της πατέντας H.D.T. (Heatpite Direct Touch), η οποία πλέον χρησιμοποιείται και από τις OCZ & CoolerMaster στα νέα τους προϊόντα. Προς τι όμως ο όλος πρόλογος?

Όπως φαίνεται, η Xigmatek αποφάσισε να μη μείνει μόνο στην αγορά των ψυκτρών, ανεμιστήρων και τροφοδοτικών, αλλά να μας προσφέρει την τεχνογνωσία της και στα PC Cases, κάνοντας το πρώτο της βήμα με το ολοκαίνουριο Xigmatek Midgard, ένα Midi-Tower Gaming Case όπως η ίδια το ονομάζει. Και καθώς φαίνεται, αν και πρώτη φορά στο χώρο, πρέπει να τα καταφέρνει εξαιρετικά...

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το Midgard λοιπόν. Πρόκειται για ένα κουτί κατασκευασμένο από ατσάλι πάχους 0.7 mm, βαμμένο μαύρο μέσα-έξω, με διαστάσεις 210 (W) x 478 (H) x 510 (D) mm. Διαθέτει 2 ανεμιστήρες 120 mm της Xigmatek με λευκά leds, ενώ υπάρχουν θέσεις για ακόμα 5 ανεμιστήρες 120 ή ακόμα και 140 mm! Αυτά βέβαια δεν είναι αρκετά, μιας και το Midgard έχει και έναν Fan Controller που δέχεται έως και 3 ανεμιστήρες πάνω του, ενώ στο πίσω μέρος του motherboard tray, το οποίο είναι κατάλληλα κομμένο για την εύκολη εγκατάσταση ψυκτρών/waterbloacks, έχει μια σίτα στο πλαϊνό panel για ακόμα καλύτερο εξαερισμό.

Περνώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, το κουτί έχει ένα φίλτρο σκόνης στο σημείο που είναι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού, 7 Expansion Slots με ειδικά tool-free kits για ευκολότερη εγκατάσταση των καρτών μας, 5 θύρες των 5.25" (κι αυτές tool-free), 5 θέσεις για σκληρούς δίσκους των 2.5" & 3.5" (οι οποίοι εγκαθιστώνται χωρίς τη χρήση εργαλείων και διαθέτουν και αντικραδασμικά λάστιχα για την απορρόφηση των δονήσεων), ενώ φυσικά δεν παραλείπουμε και το front panel, το οποίο έχει 2 εξόδους USB 2.0, Audio In/Out, καθώς και eSATA!

Σίγουρα μιλάμε για ένα από τα πληρέστερα Midi κουτιά που έχουμε δει στην αγορά τον τελευταίο καιρό. Με την τιμή του να ανέρχεται στα περίπου 80? στις Ευρωπαϊκές αγορές και τη διαθεσιμότητά του να είναι σχεδόν άμεση (ακούγεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει ήδη βγει), το ενδιαφέρον μας είναι ακόμα μεγαλύτερο για το νέο δημιούργημα της Xigmatek.


Μερικές φωτογραφίες και χαρακτηριστικά από το Midgard:

Xigmatek Midgard

Xigmatek Midgard Specs Page 1

Xigmatek Midgard Specs Page 2

Xigmatek Midgard Specs Page 3











.