Η Nokia μηνύει την Apple για παραβίαση πατεντών

Μόλις χθες, η Nokia κατέθεσε αγωγή κατά της Apple για μη εξουσιοδοτημένη χρήση 32 πατεντών της στα iPhone της που βρίσκονται από το software μέχρι και το hardware των συσκευών.

Οι αγωγές καταχωρήθηκαν σε πολλές περιοχές, όπως: Dusseldorf, Mannheim και Munich στη Γερμανία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με αυτές, αναφέρονται στις οθόνες, τα user interfaces, λοιπό software, το hardware των κεραιών, ορισμένα chipset αλλά και φορμά βίντεο. Εκπρόσωπος της Nokia δήλωσε πως αν και η Apple είχε συμφωνήσει το 2011, η τελευταία απέσυρε τις μετέπειτα προσφορές της Nokia για αδειοδότηση περισσότερων πατεντών που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε πολλά προϊόντα της Apple.

Η Apple δια στόματος Josh Rosenstock απάντησε, λέγοντας με τη σειρά της πως ήταν πάντοτε πρόθυμη να πληρώσει για τη διασφάλιση των απαραίτητων αδειών από τους δημιουργούς για χρήση στις συσκευές της και συνεχίζει τονίζοντας πως η Nokia δε δέχτηκε να συνεργαστεί, έχοντας ως στόχο την απόσπαση χρηματικής αποζημίωσης από την Apple! 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

apple, iphone, patent, nokia, lawsuit

venisk

Members
2016-12-22T15:11:14Z

Μμμ μάλιστα....

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...