Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλουμε θερμοαγώγιμη πάστα?

Όλοι μας ασχολούμαστε εκτενώς με το θέμα του Overclocking, προσπαθώντας να "ξεζουμίσουμε" τους επεξεργαστές μας στα όριά τους. Σημαντικοί βοηθοί μας σε αυτό το έργο, είναι τα προϊόντα ψύξης, από τις απλές αερόψυκτρες μέχρι και τα κάνιστρα του υγρού αζώτου. Μια σημαντική όμως παράμετρος αυτής της επαφής, των ψυκτρών με τους επεξεργαστές, είναι φυσικά η θερμοαγώγιμη πάστα.
Όλοι μας ασχολούμαστε εκτενώς με το θέμα του Overclocking, προσπαθώντας να "ξεζουμίσουμε" τους επεξεργαστές μας στα όριά τους. Σημαντικοί βοηθοί μας σε αυτό το έργο, είναι τα προϊόντα ψύξης, από τις απλές αερόψυκτρες μέχρι και τα κάνιστρα του υγρού αζώτου. Μια σημαντική όμως παράμετρος αυτής της επαφής, των ψυκτρών με τους επεξεργαστές, είναι φυσικά η θερμοαγώγιμη πάστα.

Κατά καιρούς πολλοί τρόποι έχουν ακουστεί για το πως "πρέπει" να τοποθετείται η πάστα αυτή πάνω στην ψύκτρα, με σκοπό την καλύτερη επαφή με τον επεξεργαστή - και έτσι σαφώς την καλύτερη απόδοση. Από άπλωμα με τηλεκάρτες, σε άπλωμα με το χέρι, από σταγόνες σε μέγεθος φακής μέχρι σχηματισμούς τύπου "Χ" πάνω στην ψύκτρα. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος?

Αυτή την απορία, προσπαθεί να μας τη λύσει η ιστοσελίδα του BenchmarkReviews, η οποία ανέλαβε να κάνει τεστ με πολλούς τύπους ψύκτρας και διαφορετικές μεθόδους εισαγωγής της πάστας, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα συμπεράσματα βέβαια, όπως πάντα, δικά σας.