H Corsair ανακοίνωσε τα H30 Waterblock & T30 TEC για την ψύξη των μνημών μας !

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κάποιος αποζητά αυτόν τον καιρό τις κορυφαίες DDR3 μνήμες για την πλατφόρμα του X58 Express Chipset, κοιτάει προς τη μεριά της Corsair. Τα μοντέλα Dominator & Dominator GT της εταιρείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Overclockers, ενώ οι συζητήσεις για τα Elpida ICCs που φοράνε, δίνουν και παίρνουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κάποιος αποζητά αυτόν τον καιρό τις κορυφαίες DDR3 μνήμες για την πλατφόρμα του X58 Express Chipset, κοιτάει προς τη μεριά της Corsair. Τα μοντέλα Dominator & Dominator GT της εταιρείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Overclockers, ενώ οι συζητήσεις για τα Elpida ICCs που φοράνε, δίνουν και παίρνουν.

Όπως λοιπόν ξέρουν αρκετοί από εμάς, αυτά τα chips βελτιώνουν πολύ την απόδοσή τους, εάν ψυχθούν σωστά. Μάλιστα, αν τα βάλουμε σε αρνητικές θερμοκρασίες, τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, με τα MHz να αυξάνονται αρκετά και τα timmings να σφίγγουν όλο και περισσότερο.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η Corsair να παρέμβει, προσφέροντάς μας 2 νέες λύσεις για την εξτρά ψύξη των κορυφαίων μνημών της, πέραν από το κλασικό Dominator Airflow Fan. H πρώτη από αυτές τις λύσεις είναι το Hydro Series H30 waterblock, το οποίο μπορεί να ψύξει έως και 6 μνήμες, είναι κατασκευασμένο από ανοδειωμένο αλουμίνιο, ενώ διαθέτει και ρακόρ 3/8" προεγκατεστημένα.

Η υδρόψυξη όμως δεν είναι για μερικούς η λύση που αποζητούν. Έτσι η Corsair δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά έβγαλε και το Ice Series T30 TEC, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο σύστημα ψύξης για μνήμες, που μπορεί να τις ψύξει κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, φτάνοντας σε επίπεδα έως και 20°C κάτω από το κανονικό! Το σύστημα του Τ30 περιλαμβάνει ένα υποσύστημα ψύξης TEC, το Waterblock, καθώς και αισθητήρες υγρασίας και κυκλώματα ελέγχου.

Και τα 2 προϊόντα έχουν εγγύηση ενός έτους, ενώ μπορούμε να τα βρούμε στα 60 δολάρια (για το H30 waterblock) και στα 200 δολάρια (για το Ice T30 TEC).


Μερικές φωτογραφίες από το Η30 waterblock:

Corsair Dominator Hydro Series H30 Waterblock

Corsair Dominator Hydro Series H30 Waterblock

Corsair Dominator Hydro Series H30 Waterblock


Μερικές εικόνες από το Τ30 TEC:

Corsair Dominator Ice Series T30 TEC

Corsair Dominator Ice Series T30 TEC

Corsair Dominator Ice Series T30 TEC


Μια επεξήγηση της τεχνολογίας DHX της Corsair:

Corsair Dominator DHX Technology