Intel : 3 Νέοι Nehalem !

Στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου που μας πέρασε η Intel Ιαπωνίας διοργάνωσε ένα event με ονομασία "Intel inOsaka"
Στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου που μας πέρασε η Intel Ιαπωνίας διοργάνωσε ένα event με ονομασία "Intel inOsaka"
στην πόλη Nihonbashi της Osaka, απευθυνόμενη αυτήν την φορά στους τελικούς καταναλωτές/χρήστες και όχι σε εταιρίες.
Το event ήταν αφιερωμένο στην οικογένεια επεξεργαστών Core 2 Quad της Intel ώς promotion για τα πλεονεκτήματά τους αλλά και την θέση που κατέχουν στην αγορά. Στο τέλος η Intel μίλησε για το μέλλον των επεξεργαστών της και την θέση τους στα σύγχρονα και μελλοντικά games. Κάποια απο τα μέλη του δισκτυακού τόπου 4Gamer.net της Ιαπωνίας παρακολούθησαν αυτό το event και δημοσίευσαν τα σχέδια της Intel για τους μελλοντικούς επεξεργαστές και τεχνολογίες του !



Θα υπάρξουν 3 εκδόσεις του Nehalem !?!

Όπως υπέδειξε ο Κ.Kasahara ο οποίος και είναι Deputy Chief of Staff for Research and Development στα κεντρικά της Intel την πρώτη ημέρα του event, οι Nehalem θα κυκλοφορήσουν σε 3 εκδόσεις όπως βλέπουμε και παρακάτω :

No.1 Broomfield (broom field): θα κυκλοφορήσει το 4ο τρίμηνο του 2008, θα είναι Quad Core Με τον ICH10 controller και θα διαθέτει triple channel DDR3 memory controller built-in
Νο.2 Lynnfield (phosphorus field): θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2009, θα είναι Quad Core και θα διαθέτει dual channel DDR3 memory controller built-in
Νο.3 Havendale : θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2009, θα είναι Dual core, θα διαθέτει dual channel DDR3 memory controller & graphic functional built-in( ήρθε η ώρα λοιπόν για GPGPU λύση ? ? ? )



Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε όλες τις "πιθανές επεκτασιμότητες" που θα μπορεί να έχει κάποιος απο τους 3 καινούριους nehalem, αλλά μέχρι την κυκλοφορία τους, πιθανόν να έχουν αλλάξει πολλά ακόμα.





Ευχαριστούμε το babelfish translation για την ευγενική χορηγία-μετάφραση :gizmo:

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]