Οι Intel Lynnfield (Core i5) και το P55 Chipset αναμένονται στις αγορές στο Q3 2009

Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι "καυτό" για την Intel, με την κυκλοφορία αρκετών νέων μοντέλων ταυτόχρονα, προφανώς για να χτυπήσει την αγορά της σχολικής περιόδου που ξεκινά το Σεπτέμβριο. Αυτό λοιπόν που θα κάνει η εταιρεία είναι να βγάλει στην αγορά το P55 chipset και τους Lynnfield επεξεργαστές, με τη φημολογία να λέει ότι ο ταχύτερος από αυτούς τους βασισμένους στη Nehalem αρχιτεκτονική CPU, θα λειτουργεί στα περίπου 3 GHz. Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι "καυτό" για την Intel, με την κυκλοφορία αρκετών νέων μοντέλων ταυτόχρονα, προφανώς για να χτυπήσει την αγορά της σχολικής περιόδου που ξεκινά το Σεπτέμβριο. Αυτό λοιπόν που θα κάνει η εταιρεία είναι να βγάλει στην αγορά το P55 chipset και τους Lynnfield επεξεργαστές, με τη φημολογία να λέει ότι ο ταχύτερος από αυτούς τους βασισμένους στη Nehalem αρχιτεκτονική CPU, θα λειτουργεί στα περίπου 3 GHz.

Ταυτόχρονα, όπως είπαμε και σε προηγούμενη σημερινή μας είδηση, η Intel θα ανακοινώσει τον καινούριο Core i7 950 στα 3.06 GHz τον Ιούνιο, πράγμα το οποίο θα φέρει μια "σύγχηση" στο αγοραστικό κοινό, μιας και σε μικρό χρονικό διάστημα θα βγουν και οι πρώτοι Lynnfield ή Core i5 (αν κρατήσει εν τέλει η εταιρεία αυτό το brand name για τους επεξεργαστές αυτούς).

Το παράδοξο είναι ότι οι επιδόσεις των i7 και i5 αναμένεται να είναι παρόμοιες, με τις μόνες διαφορές να είναι η χρήση Dual-Channel μνήμης για τους i5, αντί για Triple-Channel, όπως και φυσικά η αναμενόμενη χαμηλότερη τιμή τους. Σαφώς, στην Extreme και Enthusiast αγορά θα παραμείνουν οι Core i7, με τους Lynnfield να καταλαμβάνουν το "Performance" τμήμα αυτής.