Intel Core i7 920 & 940: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ...

Μαζεύετε χρήματα για να αγοράσετε τον πολυπόθητο Core i7 920 και να μεταφερθείτε με το καλό σε μεταγενέστερη πλατφόρμα; Χμμμ, θα προλάβετε άραγε; Ο λόγος που γράφονται τα παραπάνω είναι ο εξής: Μαθεύτηκε μέσα από την Intel ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή των "προσιτών" Core i7 επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένου και του πιο εμπορικού/επιτυχημένου μοντέλου, Core i7 920. Η απομάκρυνση αυτών των επεξεργαστών αυτόματα μεταφράζεται σε δημιουργία χώρου μες στην αγορά προκειμένου να ανθίσουν οι Core i5 "Lynnfield" επεξεργαστές. Μαζεύετε χρήματα για να αγοράσετε τον πολυπόθητο Core i7 920 και να μεταφερθείτε με το καλό σε μεταγενέστερη πλατφόρμα; Χμμμ, θα προλάβετε άραγε; Ο λόγος που γράφονται τα παραπάνω είναι ο εξής: Μαθεύτηκε μέσα από την Intel ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή των "προσιτών" Core i7 επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένου και του πιο εμπορικού/επιτυχημένου μοντέλου, Core i7 920. Η απομάκρυνση αυτών των επεξεργαστών αυτόματα μεταφράζεται σε δημιουργία χώρου μες στην αγορά προκειμένου να ανθίσουν οι Core i5 "Lynnfield" επεξεργαστές.

Στατιστικές αναλύσεις που έγιναν στην Intel, έδειξαν ότι υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν σφοδρά οι πωλήσεις των Core i5 επεξεργαστών λόγω του ότι οι επιδόσεις των high-end "Lynnfield" chips βρίσκονται πάρα πολύ κοντά με αυτές των προσιτών i7 μοντέλων. Μάλιστα, πηγές μέσα σε κατασκευάστριες εταιρείς μητρικών καρτών αναφέρουν ότι οι εταιρείες, έπειτα από οδηγίες της Intel, ρυθμίζουν τις σειρές X58 προϊόντων τους ώστε να είναι έτοιμες για τους μελλοντικούς i7 επεξεργαστές, οι οποίοι πιθανολογείται ότι θα τιμολογηθούν με εντελώς διαφορετική πολιτική - $649 για τον Core i7 950 (το budget chip της σειράς Core i7 CPUs).

Για να γίνω πιο καταννοητός. Λαμβάνοντας κανείς υπόψην τα παραπάνω, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Η Intel θέλει να κάνει τους Core i7 high-end επεξεργαστές, για να γίνουν οι Core i5, mainstream. Στην προσπάθειά της όμως να το επιτύχει αυτό, στέκεται εμπόδιο ο i7 920 οπότε διακόπτει την παραγωγή του ---> οι Core i5 γίνονται mainstream ;) Κάτι σαν να λέμε Core 2 Quad, Core 2 Quad Extreme δηλαδή.

Πολλοί είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι τα παραπάνω είναι απλά φήμες. Θεωρούν ότι πρόκειται για marketing trick της Intel, με το οποίο επιδιώκει να "σπρώξει" κόσμο στον Core i7 920 χρησιμοποιώντας - στην ουσία - το σλόγκαν: "Αγόρασε σήμερα, γιατί δεν θα τον βρεις αύριο" !






Διαβάστε περισσότερα εδώ