[Φήμη] Ο Intel Lynnfield θα πιάνει "εύκολα" τα 5 GHz - on air !

Πολλές οι ειδήσεις σήμερα από τη διεθνή έκθεση της Computex που λαμβάνει χώρα στην Taiwan, όμως φαίνεται σαν κάτι να "λείπει" από την όλη ατμόσφαιρα. Είναι γενικά αποδεκτό ότι κάθε χρόνο, σε εκθέσεις σαν και αυτή, οι μεγάλες εταιρείες αποκαλύπτουν μερικά μικρά μυστικά τους, όσον αφορά τα επερχόμενα προϊόντα τους με τη μορφή φημολογιών, τις οποίες εμείς ακούμε και μας κάνουν να ανυπομονούμε να μάθουμε αν και εφόσον θα είναι αληθινές ή όχι. Πολλές οι ειδήσεις σήμερα από τη διεθνή έκθεση της Computex που λαμβάνει χώρα στην Taiwan, όμως φαίνεται σαν κάτι να "λείπει" από την όλη ατμόσφαιρα. Είναι γενικά αποδεκτό ότι κάθε χρόνο, σε εκθέσεις σαν και αυτή, οι μεγάλες εταιρείες αποκαλύπτουν μερικά μικρά μυστικά τους, όσον αφορά τα επερχόμενα προϊόντα τους με τη μορφή φημολογιών, τις οποίες εμείς ακούμε και μας κάνουν να ανυπομονούμε να μάθουμε αν και εφόσον θα είναι αληθινές ή όχι.

Μετά από τόσα νέα λοιπόν, ήρθε και η σειρά της Intel να ρίξει μια πραγματική "βόμβα", με αυτά που διαβάζουμε στο bit-tech.net (ευχαριστούμε το φίλο μας grs_link για την ενημέρωση): Μιλάμε ούτε λίγο ούτε πολύ, για την επίτευξη των 5 GHz ON AIR για τους πολυαναμενόμενους Core i5, μιας και οι επεξεργαστές ακούγεται ότι θα είναι ένα πραγματικό όνειρο στο overclocking, όπως τουλάχιστον δείχνουν κάποια πρώτα δείγματα.

Βέβαια, αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά φήμες που βγήκαν από την έκθεση, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι είναι αληθινά. Ήδη οι εκπρόσωποι της Intel μιλάνε για 500, 600, ίσως και περισσότερα MHz πάνω, όταν ο επεξεργαστής μπαίνει σε Turbo Mode για την εκτέλεση κάποιας μονοπύρηνης εφαρμογής, κάτι το οποίο σίγουρα κινεί τις υποψίες όσον αφορά το overclockability των επεξεργαστών.

Αυτό σημαίνει ότι ένας Lynnfield των 3.2 GHz θα φτάνει στα 3.8 GHz με τη στοκ ψύξη του, όταν εντοπίσει την ανάγκη για εξτρά επεξεργαστική δύναμη, σε μια μονοπύρηνη εφαρμογή. Σύμφωνα μάλιστα με άλλες αναφορές, το 1+ GHz για τον επεξεργαστή αυτόν θα είναι "εύκολα επιτευκτό", ενώ άλλοι λένε ότι με πολύ μικρή προσπάθεια, θα αγγίζει τα 5 GHz!

Προφανώς, πριν δούμε τα retail κομμάτια να αγγίζουν αυτές τις συχνότητες, δεν πιστεύουμε τίποτα στο 100%. Αν όμως οι φήμες βγουν αληθινές, θα μιλάμε για έναν επεξεργαστή που θα αποτελεί πραγματικό πειρασμό, για τους απανταχού overclockers και benchers.