H AMD ετοιμάζει 6πύρηνο επεξεργαστή για τα Desktop PC μας και το Socket AM3 !

Αφού η Intel έχει ήδη έναν native 6πύρηνο Xeon επεξεργαστή (Penryn) και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον 6πύρηνο Westmere/Gulftown για τους extreme χρήστες που ακούν Core i9 και τους τρέχουν τα σάλια, η AMD δε θα μπορούσε να μείνει πίσω κοιτώντας μόνο την αγορά των Servers. Αφού η Intel έχει ήδη έναν native 6πύρηνο Xeon επεξεργαστή (Penryn) και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον 6πύρηνο Westmere/Gulftown για τους extreme χρήστες που ακούν Core i9 και τους τρέχουν τα σάλια, η AMD δε θα μπορούσε να μείνει πίσω κοιτώντας μόνο την αγορά των Servers.

Έτσι, η κίνηση έγινε και η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της. Με τους 8πύρηνους και 12πύρηνους Magny Cours Opteron επεξεργαστές να έρχονται μέσα στο Q1 2010, θα δούμε και κάτι άλλο που θα χτυπήσει τον Core i9 ένα τρίμηνο αφού αυτός βγει. Έτσι λοιπόν, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα (Q3 2010), θα δούμε στην αγορά τον Thuban (ή αλλιώς Δράκο στα Αραβικά), ο οποίος θα είναι 6πύρηνος για desktop PC στα 45nm και στο Socket AM3.

Φυσικά, θα είναι πλήρως συμβατός με την επερχόμενη πλατφόρμα Leo, η οποία θα έχει τα νέα chipsets της σειράς 890FX και 890GX και τις DirectX 11 κάρτες γραφικών, ενώ θα έχει και ενσωματωμένο DDR3 Memory Controller και κατά πάσα πιθανότητα, 6x512KB L2 Cache και 6MB L3 Cache.


AMD 6-core Thuban Processor

AMD 6-core Thuban Processor