Intel Core i5 Arrandale (Core i5 520UM) @ 241$ τον Ιανουάριο !

Μετά το λανσάρισμα της τελευταίας γενίας επεξεργαστών της Intel aka Core i5, οι οποίοι κατέφθασαν στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Intel σχεδιάζει το λανσάρισμα και άλλων νέων επεξεργαστών στην αγορά για το Q1 του 2010 ! Βέβαια την συγκεκριμένη πληροφορία την έχουμε αναφέρει ούκ ολίγες φορές σε αρκετές ειδήσεις μας παραθέτοντας και τα ονόματα τους : Clarkdale & Arrandale. Μετά το λανσάρισμα της τελευταίας γενίας επεξεργαστών της Intel aka Core i5, οι οποίοι κατέφθασαν στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Intel σχεδιάζει το λανσάρισμα και άλλων νέων επεξεργαστών στην αγορά για το Q1 του 2010 ! Βέβαια την συγκεκριμένη πληροφορία την έχουμε αναφέρει ούκ ολίγες φορές σε αρκετές ειδήσεις μας παραθέτοντας και τα ονόματα τους : Clarkdale & Arrandale.

Αυτή τη φορά εμείς θα εστιάσουμε την προσοχή μας στους επεξεργαστές με κωδική ονομασία Arrandale οι οποίοι όπως έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό γνωστό θα είναι Dual Core λιθογραφικής μεθόδου 32nm έχοντας τέσσερα threads. Από την άλλη πλευρά πολλά έχουν ακουστεί όσον αναφορά τις τιμές με τις οποίες θα πωλούνται οι νέοι επεξεργαστές.

Σύμφωνα με το Fudzilla ο φθηνότερος Arrandale θα κοστίζει 241$ και θα έχει την ονομασία Core i5 520UM. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι ο νέος επεξεργαστής της Intel θα είναι χρονισμένος στα 1.06GHz υποστηρίζοντας την δυνατότητα του Turbo Mode το οποίο θα επιτρέπει στον επεξεργαστή να τρέχει σταθερά στα 1.86 GHz . Eπιπλέον, θα διαθέτει μνήμη cache χωρητικότητας 3ΜΒ και θα υποστηρίζει μνήμες DDR3 800MHz με το ΤDP του να ανέρχεται στα 18W. Tέλος, οι πληροφορίες μας λένε ότι αναμένεται τον Ιανουάριο του 2010 και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον μοντέλα επεξεργαστών για τους περισσότερους απο τους μεγάλους κατασκευαστές Notebook.