Οι νέοι διπύρηνοι Core i5 έρχονται στις 3 Ιανουαρίου του 2010 !

Μέχρι τώρα όπως όλοι γνωρίζουμε οι νέοι επεξεργαστές που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά ακούν στο όνομα Intel Core i5. Επίσης είναι γνωστό ότι διαθέτουν τέσσερις πυρήνες όντας quad-core CPUs. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα του Fudzilla η Intel είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει πέντε νέους επεξεργαστές οι οποίοι θα ανήκουν στην οικογένεια των Core i5 CPUs, με την μόνη διαφορά ότι θα είναι εξοπλισμένοι με δύο πυρήνες. Μέχρι τώρα όπως όλοι γνωρίζουμε οι νέοι επεξεργαστές που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά ακούν στο όνομα Intel Core i5. Επίσης είναι γνωστό ότι διαθέτουν τέσσερις πυρήνες όντας quad-core CPUs. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα του Fudzilla η Intel είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει πέντε νέους επεξεργαστές οι οποίοι θα ανήκουν στην οικογένεια των Core i5 CPUs, με την μόνη διαφορά ότι θα είναι εξοπλισμένοι με δύο πυρήνες.

Πιο αναλυτικά, ο πιο αργός της νέας κατηγορίας των Core i5 επεξεργαστών θα είναι ο Core i5 650 ο οποίος θα είναι χρονισμένος στην συχνότητα των 3.2GHz, έχοντας δύο πυρήνες, τέσσερα threads και 4ΜΒ χωρητικότητα μνήμης τύπου cache. O συγκεκριμένος επεξεργαστής θα κάνει το ντεμπούτο του την 3η ημέρα του Ιανουαριου του 2010 με την τιμή του να ανέρχεται στα 176$. Από την άλλη πλευρά ο ταχύτερος Dual-Core Core i5 θα έχει την ονομασία Core i5 660 και θα είναι χρονισμένος στα 3.33GHz κοστίζοντας 196$.

Στην ίδια τιμή θα βρίσκεται και Core i5 661 με τα ίδια ακριβώς χαρακτηρηστικά, πλην του ότι δεν θα υποστηρίζει SIPP 2010. Τέλος το αστέρι της νέας σειράς επεξεργαστών θα είναι ο Core i5 670 ο οποίος θα τρέχει στα 3.46GHz με την τιμή να φτάνει τα 284$. Για να δουμε τι μας επιφυλάσσουν οι νέοι διπύρηνοι επεξεργαστές, μήπως κάτι ανάλογο με τους τελευταίους CPUs της σειράς Ε8xxx ? :D